Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Miljoona roskapussia -keräyspäivä Lieksassa 7.5.2024

Miljoona roskapussia -keräyspäivä Lieksassa 7.5.2024

Lieksa on mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa ja kaupunki sekä Lieksan kaupunkikeskusyhdistys ry järjestävät kaikille avoimen Miljoona roskapussia keräyspäivän tiistaina 7.5. klo 12–18.

Talkoopäivänä torilta voi lainata keräyspihtejä ja saatavilla on myös roskapusseja ja hanskoja keräystä varten. Tapahtuma-aikana kampanjaan osallistuneiden roskien kerääjien kesken järjestetään päivän päätteeksi arpajaiset, jossa voi voittaa Lieksa-aiheisia tavarapalkintoja. Lieksan kaupunkikeskusyhdistys myy torilla keräyspäivänä makkaraa.

Ympäristöstä kerätyt roskat laitetaan sekajätteen joukkoon, ja kaupungin keräyspisteinä toimivat torien sekä sataman roska-astiat. Kerätyt roskapussit merkitään Ylen laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskat on kerätty. Laskuri löytyy osoitteesta: Miljoona roskapussia – yle.fi

Miljoona roskapussia -kampanja kestää 5.6. saakka. Kampanjaan voi osallistua itselleen sopivalla ajalla. Roskapusseja sekä keräyspihtejä voi hakea lainaksi kaupungintalon asiakaspalvelupisteestä (Pielisentie 3) arkisin klo 9–15. Pisteeltä löytyy myös kaupungin kartta sekä vihko, mistä näet jo kerätyt alueet ja mihin voi merkitä alueen, josta roskia olet kerännyt.

Keräyspihtien palautuksen yhteydessä voi vihkoon merkitä keränneen ryhmän nimen ja kerättyjen pussien määrän, jonka kaupunki merkitsee laskuriin. Jos kerääjä ilmoittaa määrän laskuriin itse, sitä ei merkitä vihkoon.

Aiheesta lisää: Miljoona roskapussia tekee paluun!  – Miljoona roskapussia – yle.fi

 

Lisätietoja:

Esa Ullgren, vihertyönjohtaja, Lieksan kaupunki p. 040 1044 753

Harri Kiiskinen, toiminnanjohtaja, Lieksan kaupunkikeskusyhdistys p. 050 5339 338