Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa varaudutaan koronarajoitusten purkamiseen asteittain

Lieksassa varaudutaan koronarajoitusten purkamiseen asteittain

 

Ryhmäliikunta ulkoliikuntapaikoilla alkuun jo tällä viikolla

 

Lieksan kaupungin valmiusryhmä päätti kokoontumisessaan 3.5.2021, että jos kuluvan viikon aikana tartuntatilanteessa ei tapahdu merkittäviä muutoksia huonompaan suuntaan, aletaan voimassa olevia koronarajoituksia purkamaan asteittain. -Mikäli tilanne pysyy rauhallisena ja voimassa olevat karanteenit päättyvät ilman uusia tartuntoja, lievennetään rajoituksia, mutta se tehdään harkiten, taustoittaa tilannetta Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Lieksassa on todettu 19.4. jälkeen yhteensä 7 koronavirustartuntaa, joiden seurauksena 78 virukselle altistumista. Karanteeneihin asettamisten ansiosta tilanne näyttää tällä hetkellä rauhoittuneen, eikä uusia jatkotartuntoja ole toistaiseksi ilmennyt. Karanteeneista suurin osa päättyy viikon 18 aikana.

Koska koronaviruksen on todettu tarttuvan selkeästi heikommin ulkoilmassa kuin sisätiloissa, ulkona tapahtuva ryhmäliikunta on mahdollista aloittaa jo tällä viikolla kaikissa ryhmissä.

Sisäliikuntapaikat pysyvät edelleen aikuisten harrasteryhmiltä suljettuina. Uimahallin avaamista aletaan kuitenkin valmistella kuluvalla viikolla, ja mikäli koronatartunnoissa ei tapahdu merkittäviä muutoksia, avataan uimahalli viikon 19 aikana. Tällä hetkellä uimahalli on vain lasten ja nuorten harraste- ja kouluryhmien käytössä sekä terapia-altaan ja -saunan osalta fysioterapeutin ohjaamaa yksilökuntoutusta varten.

Koulutiensä aloittaville esikoululaisille ja muille uusiin kouluihin siirtyville oppilaille järjestetään kouluihin tutustumiset toukokuun puolenvälin jälkeen, jos koronatilanne sallii. Tutustumisia pyritään porrastamaan mahdollisuuksien mukaan. Mikäli vanhemmat osallistuvat tutustumistilaisuuksiin, suositellaan heille kasvomaskien käyttöä, turvavälien pitämistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta huolehtimista.

Kouluihin tutustumisen ja uimahallin avaamisesta tiedotetaan maanantaina 10.5., kun tartuntatilanne viikon 18 osalta on varmistunut.

 

Muihin rajoituksiin ei toistaiseksi tehdä muutoksia. Kansalaisopiston etäopetusryhmät jatkavat toimintaa, mutta lähiopetusta ei järjestetä. Lisäksi Kulttuurikeskuksen Brahe-sali, lapsiperheiden Kohtaamispaikka ja työllisyyspalvelujen Puutikki-myymälä pysyvät yleisöltä suljettuina. Rajoitukset ovat voimassa 18.5. asti.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä jatkaa tilanteen seuraamista ja kokoontuu seuraavan kerran viimeistään 17.5.

 

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

 

Lisätietoja:
Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001