Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa lievennetään koronarajoituksia lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien osalta

Lieksassa lievennetään koronarajoituksia lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien osalta

Lieksan kaupungin valmiusryhmä on päättänyt lieventää voimassa olevia koronarajoituksia osittain. Lievennykset koskevat lasten ja nuorten liikuntaharrastusmahdollisuuksia sisäliikuntatiloissa. Lieksan jäähalli, koulujen liikuntasalit sekä Liehun liikuntatilat ja uimahalli avataan lasten ja nuorten harrastusryhmille 13.1.2021 alkaen. Harrastustoiminnassa tulee noudattaa seurojen ja lajiliittojen antamia ohjeita turvalliseen harrastamiseen. Aikuisten harrasteryhmien osalta kaupungin liikuntatilat pysyvät toistaiseksi suljettuina.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen toteaa, että vaikka koronaepidemian tilanne Lieksassa on ollut nyt rauhallinen, rajoitusten purkamisessa on otettava huomioon epidemiatilanne laajemmin. -Valtakunnallisella tasolla tilanne on huolestuttava ja koronaviruksen muuntautuneet muodot antavat syytä tarkastella rajoitustoimenpiteiden lieventämistä hyvin harkiten. On myös muistettava, että Pohjois-Karjalan maakunta on viikon 1 tilannekuvan mukaan edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, Määttänen taustoittaa nyt tehtyjä päätöksiä. -Lasten ja nuorten keskuudessa tartuntoja on yleisesti ollut hyvin vähän. Liikuntaharrastusten mahdollistamista sisätiloissa pohdittiin myös luvassa olevan kovemman pakkasjakson takia, joka osaltaan haittaa ulkolajien harrastamista, kaupunginjohtaja jatkaa. Aikuisten liikuntaryhmien osalta tarkastelu tehdään kahden viikon päästä, kun vuodenvaihteen ja lomien mahdolliset vaikutukset tartuntamääriin ovat paremmin nähtävissä. Rajoitukset ovat voimassa 26.1. saakka.

THL:n maskisuositus yli 12-vuotiaille

Uutena suosituksena Lieksassa otetaan käyttöön Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päivitetty maskisuositus niin, että se koskee kaikkia Brahea-kampuksen opiskelijoita, koska samoissa tiloissa ovat niin yläkoululaiset kuin myös toisen asteen opiskelijat.

 

Suljettuna pysyvät toimipisteet ja toiminnot ovat:

Kulttuurikeskuksen Brahe-sali, kansalaisopiston toiminta etäopetusta lukuun ottamatta sekä lapsiperheiden Kohtaamispaikan toiminta.

 

Mukautetut toiminnot jatkuvat seuraavasti:

Kaupunginkirjaston pikalainauspalvelu (varattujen kirjojen lainaaminen sekä palautuspalvelu) on käytössä, mutta lehtisali ja ryhmätilat pysyvät suljettuina. Kirjastoon ei voi jäädä pidempiaikaisesti oleskelemaan.

Pikalainausperiaatetta noudatetaan myös kirjastoautossa, ja lainauksen osalta pyritään ennakkovarauksiin. Autossa kerrallaan voi asioida enintään 4 asiakasta (rajoitus ei koske varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ryhmiä).

Pielisen Museo jatkaa toimintaa Aluehallintoviraston 20 henkilön kokoontumisrajoituksen mukaisesti.

Työllisyyspalvelujen Vauhdittamo on edelleen suljettu yleisölle avoimelta toiminnalta, mutta ryhmätoiminta sekä toiminta ajanvarauksella jatkuvat pienryhmissä.

 

Asiointi kaupungintalolla

Kaupungintalon ovet avataan asiakaspalvelupisteessä asiointia varten. Viranhaltijoiden luona asiointiin on tehtävä ajanvaraus etukäteen. Asiakaspalvelu palvelee myös puhelimitse, sähköpostitse ja internetsivujen chatin avulla arkisin klo 9-15, p. +358 40 1044 710 / asiakaspalvelu@lieksa.fi / www.lieksa.fi.

 

Koronaohjeiden noudattaminen vaatii sinnikkyyttä

Valmiusryhmä toivoo, että lieksalaiset jaksavat vielä noudattaa voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia. -Vaikka tilanne meillä on ollut nyt rauhallinen, on syytä muistaa, että koronavirusta ei ole taltutettu, vaan se on edelleen keskuudessamme. On äärimmäisen tärkeää, että noudatetaan edelleen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, käytetään kasvomaskeja ja pidetään turvavälejä – näillä konsteilla myös uusien virusmuunnosten leviämistä estetään yhtä tehokkaasti kuin aiemminkin, Jarkko Määttänen kannustaa kaupunkilaisia. Valmiusryhmä kehottaa kuntalaisia edelleen myös hakeutumaan koronavirustesteihin pienissäkin oireissa.

 

Valmiusryhmä jatkaa tilanteen aktiivista seuraamista, ja kokoontuu seuraavan kerran 25.1.2021. Jos epidemiatilanteessa tapahtuu äkillisiä muutoksia, kokoontuu valmiusryhmä jo aiemmin

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001