Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa kantatien 73 siltapenkere sortui kirkon puoleiselta sivulta ukkosrintaman vuoksi - myös useita muita vahinkoja Lieksan alueella

Lieksassa kantatien 73 siltapenkere sortui kirkon puoleiselta sivulta ukkosrintaman vuoksi - myös useita muita vahinkoja Lieksan alueella

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan Idästä saapunut ukkosrintama piiskasi Lieksan keskustaa perjantaina iltapäivällä ja työllisti pelastuslaitosta.

 

Sateen voimasta kantatien 73 siltapenkere sortui vaarallisesti kirkon puoleiselta sivulta ja maa-ainekset vyöryivät pyörätielle. Pelastuslaitos kavensi kantatien yksikaistaiseksi lisävahinkojen estämiseksi ja lisäsortuman estämiseksi. Lisäksi pyörätie suljettiin Kirkon puoleisella sivulla. Ely-keskus selvittää vahinkojen laajuutta.

 

Rasivaaralla Paulintiellä sade huuhtoi tien käyttökelvottomaan kuntoon ja Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos on paikalla rajaamassa vahinkoja.

 

Salama sytytti maastopalon Sarkkilassa. Noin kolme aaria mäntymetsää paloi, ja pelastuslaitokselta paloa oli sammuttamassa kaksi yksikköä. Samaan aikaan ukkossade sai aikaan hulevesitulvia. Pelastuslaitos pumppasi ja imuroi vettä keskustan alueella neljän eri kiinteistön kellareista, joihin vesi tulvi. Pelastuslaitos hinasi Simo-Hurtan kadulla suureen lammikkoon juuttuneen henkilöauton ”kuivalle maalle” ja sulki väliaikaisesti kadun liikenteeltä.

 

Pelastuslaitos suoritti tehtäviä kuudella eri ajoneuvolla ja tilannetta varten perustettiin Pielisen-Karjalan johtopaikka. Pelastuslaitos on varautunut seuraamaan tilanteen kehittymistä noin klo 18 saakka, jolloin säätila on altis voimakkaille kuuroille Lieksan, Nurmeksen ja Juuan alueilla.

 

Lieksan kaupunki tiedottaa viikonlopun aikana, jos tilanne merkittävästi muuttuu heikommaksi tai ilmenee muita vahinkoja, jotka vaikuttavat kuntalaisten liikkumiseen ja turvallisuuteen.

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001