Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa jatketaan edelleen osittaisia rajoitustoimenpiteitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi – rajoituksia lievennetään koululiikunnan ja musiikkiopiston osalta

Lieksassa jatketaan edelleen osittaisia rajoitustoimenpiteitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi – rajoituksia lievennetään koululiikunnan ja musiikkiopiston osalta

Tiedote 4.1.2021

 

Lieksan kaupungin valmiusryhmä on päättänyt jatkaa tällä hetkellä voimassa olevia rajoituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi koululiikuntaan ja musiikkiopistoon tehtäviä lievennyksiä lukuun ottamatta. Rajoitusten voimassaoloa jatketaan 12.1.2021 asti.  

 

Koronavirustilanne Lieksassa näyttää tilannekuvan mukaan tällä hetkellä rauhalliselta, mutta valtakunnallisten ja alueellisten suositusten mukaan Lieksan pandemiavalmiusryhmä ei ole vielä valmis poistamaan kaikkia rajoituksia vielä tässä vaiheessa. -Mahdolliset joulun ja uuden vuoden tartunnat eivät ole vielä tiedossa, vaan varmistuvat lähiviikkojen aikana, minkä vuoksi valmiusryhmä pitää pääosin rajoitukset ennallaan, kertoo Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. -Seuraamme valmiusryhmällä huolestuneena myös uuden Britanniasta leviävän muuntuneen koronaviruksen leviämistä Suomessa.

 

Lieksassa aiemmin voimassa olevat rajoitukset pidetään edelleen voimassa 12.1.2021 saakka. -Lievennyksiä tehdään koululiikuntaan eli Liehu ja jäähalli avataan koulujen liikuntatiloiksi, kaupunginjohtaja sanoo. -Lisäksi Pielisen Karjalan musiikkiopisto aloittaa lähiopetuksen normaalisti kevätlukukaudella eli etäopetus päättyy tältä erää.

 

Muutoksia rajoituksiin:

 • Jäähalli ja Liehun liikuntatilat avataan koululaisille koululiikuntaa varten. Muille käyttäjille nämä tilat pysyvät edelleen suljettuina. Asiaa tarkastellaan uudelleen viikon kuluttua.
 • Pielisen Karjalan musiikkiopiston lähiopetus avataan.

 

Suljettuna pysyvät toimipisteet ja toiminnot ovat:

 • liikuntakeskus Liehu (avataan vain koululiikunnalle)
 • uimahalli
 • jäähalli Lieksa-areena (avataan vain koululiikunnalle)
 • koulujen liikuntasalit iltakäytön osalta
 • Kulttuurikeskuksen Brahe-Sali
 • kansalaisopiston toiminta
 • Kohtaamispaikan toiminta
 • Työllisyyspalvelujen Vauhdittamo pysyy suljettuna yleisölle avoimelta toiminnalta, mutta ryhmätoiminta sekä toiminta ajanvarauksella jatkuvat pienryhmissä.

 

Mukautetut toiminnot jatkuvat seuraavasti:

 • Kaupunginkirjaston pikalainauspalvelu (varattujen kirjojen lainaaminen sekä palautuspalvelu) on käytössä, mutta kirjastoon ei voi jäädä oleskelemaan. Lehtisali ja ryhmätilat pysyvät suljettuina.
 • Myös kirjastoauto toimii pikapalveluperiaatteella, ja lainauksen osalta pyritään ennakkovarauksiin. Autossa kerrallaan voi asioida enintään 4 asiakasta (rajoitus ei koske varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ryhmiä).
 • Kaupungintalolla asiointiin on varattava etukäteen aika (p. 040 1044 710 / asiakaspalvelu@lieksa.fi)
 • Pielisen Museo jatkaa toimintaa 20 henkilön kokoontumisrajoituksen mukaisesti.

 

 

Opetus- ja nuorisotoiminta

 • Toisen asteen koulujen maskisuositus on edelleen voimassa. Lisäksi perusopetuksessa ollaan valmiudessa maskien mahdolliseen käyttöönottoon.
 • Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen toiminta jatkuu ennallaan, toimipaikoissa on voimassa vierailukielto, eli ulkopuolisten ihmisten vierailut eivät ole toimipaikoissa sallittuja.
 • Nuorisokahvila Nuokkari jatkaa toimintaa Aluehallintoviraston yleisötilaisuuksille asettamien rajoitusten mukaisesti.

 

 

 

Ikäihmisten asumispalvelujen vierailut ajanvarauksella

Siun soten toimipaikoissa vierailusta pitää sopia etukäteen ja vierailijoiden toivotaan tulevan korkeintaan kahden hengen ryhmissä. Henkilökunta opastaa järjestelyissä. On tärkeää, että vierailuista ilmoitetaan etukäteen ja henkilökunnan antamia ohjeita noudatetaan, jotta tapaamiset saadaan järjestettyä mahdollisimman jouhevasti ja turvallisesti.

 

 

Koronarokotukset
Koronavirusrokotukset Siun soten toiminta-alueella ovat alkaneet ja ensimmäisenä rokotusvuorossa ovat valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti Covid-potilaita hoitava sote-henkilöstö. Siun sote arvioi, että ikäihmisten ja riskiryhmien rokotukset alkavat kevättalvella ja laajemmin koko väestön rokotukset keväällä. Siun sote tiedottaa asiasta, kun väestön rokotukset käynnistyvät.

(Tiedote rokotuksista: https://www.siunsote.fi/-/covid-19-rokotukset-kayntiin-siun-soten-alueella)

 

Valmiusryhmä kannustaa edelleen koronaohjeiden tunnolliseen noudattamiseen. Turvavälien pitäminen, hyvä yskimis- ja käsihygienia sekä kasvomaskien käyttäminen ovat ensisijaisia keinoja viruksen leviämisen estämisessä. Koronavilkku-sovelluksella mahdollisten altistumisten jäljille päästään nopeasti.

 

Mahdollisten flunssaoireiden ilmetessä voi tehdä oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi tai ottaa yhteyttä Päivystysapuun p. 116 117 tai soittaa omalle terveysasemalle p. 013 330 2831. On huomioitavaa, että terveysasemalle on soitettava aina ennen paikalle menoa.   

 

Valmiusryhmä jatkaa tilanteen aktiivista seuraamista ja kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 11.1.2021.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

 

Lisätietoja:
 

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001