Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa ja Juuassa käyttöön työllisyys- ja yrityspalveluiden yhteinen yritys- ja palveluhakemisto

Lieksassa ja Juuassa käyttöön työllisyys- ja yrityspalveluiden yhteinen yritys- ja palveluhakemisto

Lieksan kaupunki ja Juuan kunta julkaisevat uuden yritys- ja palveluhakemiston, joka kerää yhteen alueen yritykset ja yhdistykset sekä heidän tarjoamansa palvelut. Lieksassa uusi yritys- ja palveluhakemisto otetaan käyttöön torstaina 11.6.2020  ja Juuassa kesäkuun loppupuolella.

Yritys- ja palveluhakemisto on suunnattu kaikkien tietoja tarvitsevien käyttöön eli esimerkiksi kuntalaiset, elinkeinoelämä ja oppilaitokset voivat hyödyntää hakemiston tietoja. Yritysten tietoja voi etsiä toimialan, tuotteen, palvelun tai yrityksen nimen mukaan.

Lieksassa ja Juuassa toimivan Kohti työtä ja koulutusta -hankkeen tavoitteena on rakentaa eri toimijoiden yhteisiä toimintamalleja työllisyyden hoitoon, ja kuntien yhteinen yritys- ja palveluhakemisto on yksi hankkeen suunnitelluista toimenpiteestä, taustoittavat Lieksan työllisyyspalveluvastaava Varpu Honkanen ja Juuan työnsuunnittelija Kyllikki Väyrynen. Lieksassa ja Juuassa yritys- ja palveluhakemistot toimivat omina kokonaisuuksinaan. -Kuntien työllisyyspalvelut, Kohti työtä ja koulutusta -hanke, samoin kuin Lieksan Kehitys Oy LieKe ja Juuan yrityspalvelut käyttävät samaa järjestelmää oman kunnan yritysrajapinnassa, ja tällä on erittäin suuri merkitys niin työllisyyden hoidossa kuin yrityspalveluidenkin kannalta, Honkanen ja Väyrynen sanovat.

Yritys- ja palveluhakemistojen tietolähteinä ovat Patentti- ja rekisterihallituksen ja Yritys- ja yhteisötietojärjestelmän avoimet viranomaisrekisterit.

Lieksan Kehitys Oy LieKen toimitusjohtaja Heikki Rusanen ja Juuan elinkeinosuunnittelija Antti Asikainen kertovat, että palvelu on yrityksille täysin veloitukseton, ja siksi he toivovat tietojen aktiivista täydentämistä myös yrityksiltä itseltään. Tarkemmat ohjeet yrityksille ja yhdistyksille tietojen päivittämisestä tuotteiden, palveluiden ja muiden tietojen löytyvät nettisivuilta.

-Tämän palvelun kautta ensimmäinen askel yrityksen näkymiseen verkossa tulee mahdolliseksi, muistuttavat Rusanen ja Asikainen.  -Toivomme, että yritykset näkevät tämän myyntikanavana, jossa yritysten tuotteet ja palvelut tehdään näkyväksi laajemmalti myös englannin ja ruotsin kielillä.

Yritys- ja palveluhakemisto on osa laajempaa työllisyys- ja yrityspalveluiden kehittämistä. Kevään aikana kahden kunnan yhteisessä hankkeessa on otettu käyttöön myös yhteinen asiakastietojärjestelmä eli CRM-järjestelmä, jossa saman järjestelmän eri osiot toimivat työllisyys- ja yrityspuolen asiakastietojärjestelmänä.

Yritys- ja palveluhakemistot sijoitetaan kuntien nettisivustojen ja Lieksassa myös Lieksan Kehitys Oy LieKen nettisivujen alle, ja ne löytyvät suoraan https://lieksa.yrityshakemistot.fi ja https://juuka.yrityshakemistot.fi -osoitteista. Asiakastietojärjestelmän, samoin kuin yritys- ja palveluhakemiston on tuottanut Hakosalo Oy.

 

Lisätietoja:

 

Lieksan Kehitys Oy LieKe

Heikki Rusanen, toimitusjohtaja

+358 40 480 4287

heikki.rusanen@lieksankehitys.fi

 

Lieksan Kaupunki työllisyyspalvelut, Kohti työtä ja koulutusta -hanke

Työllisyyspalveluvastaava Varpu Honkanen,

p. 040 1044 312 / varpu.honkanen@lieksa.fi

 

 

Juuan kunta

Antti Asikainen, elinkeinosuunnittelija

p. 050 322 7266 / antti.asikainen@juuka.fi

 

Kuntouttava työtoiminta, Juuan kunta

Työnsuunnittelija Kyllikki Väyrynen,

p. 050 4399 503 / kyllikki.vayrynen@juuka.fi

 

"Logot Lieksa, Juuka, Lieksan Kehitys Oy LieKe, Vauhdittamo työllisyyspalvelut, Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020, Euroopan unioinin sosiaalirahasto"