Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan keskustaajaman osayleiskaavan kaavaluonnos nähtäville

Lieksan keskustaajaman osayleiskaavan kaavaluonnos nähtäville

Yleisötilaisuudet 17.6.2020 Brahe-salissa

 

Lieksassa keskustaajaman osayleiskaavatyö on edennyt kaavaluonnosvaiheeseen. -Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantain kokouksessa, ja tarkoituksena on asettaa kaavaluonnos nähtäville ensi viikolla, taustoittaa kaupungin maankäyttöpäällikkö Jukka Haltilahti. Lieksan keskustaajaman oikeusvaikutteista osayleiskaavaa on työstetty eteenpäin valitun konsultin Sweco Ympäristö Oy:n kanssa.

-Osallistumis- ja arviointisuunnitelman jälkeen laadimme mm. lisäselvityksiä, tarkensimme aluerajauksia ja kävimme ohjaus- ja työryhmissä läpi kaavan sisältötarkennuksia, maankäyttöpäällikkö Haltilahti tarkentaa. -Nyt olemme siinä vaiheessa, että pääsemme asettamaan osayleiskaavan nähtäville, ja jatkamaan ehdotusvaiheeseen sitten talven aikana. Kaava on tarkoitus hyväksyä alkuvuodesta 2021.

Keskustaajaman osayleiskaavan rinnalla laaditaan laajempaa aluetta käsittelevää Lieksa-Ruunaa strategista yleiskaavaa. Maankäyttöpäällikkö Haltilahti kertoo, että näitä kahta kaavaa viedään eteenpäin rinnakkain, sillä laadittavalla strategisella yleiskaavalla mm. sovitetaan Ruunaan alueen kehittymistä ja rakentamista yhteen Lieksan keskustan suuntaan ja sen palveluihin. Lieksa-Ruunaa strategisen yleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma tulee nähtäville alkusyksystä ja kaavaluonnosta tavoitellaan nähtäville loppuvuodesta.

Lieksan keskustaajaman osayleiskaavan luonnos pidetään nähtävillä 18.6.–31.7.2020 välisenä aikana Lieksan kaupungintalon ilmoitustaululla ja asiakaspalvelupisteessä (Pielisentie 3, Lieksa) sekä erillisliitteineen internetissä kaupungin kaavoituksen kotisivuilla.

Koronatilanne on aiheuttanut muutoksia suunnitellun yleisötilaisuuden järjestämiseen. -Kesäkuun alussa kokoontumisrajoitukset muuttuvat ja voimme järjestää yleisötilaisuuksia maksimissaan viidellekymmenelle henkilölle kerrallaan turvavälit huomioiden, Haltilahti sanoo. -Pidämme tämän vuoksi kolme eri samansisältöistä tilaisuutta samana päivänä, jotta kaikki halukkaat pääsisivät mukaan.

Kaavaa koskevat yleisötilaisuudet pidetään keskiviikkona 17.6.2020 klo 13.30, klo 15.30 ja klo 17.30 Lieksan Brahe-salissa (Pielisentie 9-11).

Kuhunkin tilaisuuteen tulee ilmoittautua Lieksan kaupungin internet -sivulla olevan linkin kautta. Linkki avautuu 4. kesäkuuta samalla kun kaava tulee nähtäville. Vaihtoehtoisesti voitte soittaa tai asioida Lieksan asiakaspalvelupisteessä (Pielisentie 3, p. 040 1044 710), joka hoitaa ilmoittautumisen puolestanne. Ilmoittautumisella hallitaan osallistujamäärää kuhunkin tilaisuuteen koronarajoitusten takia.

 

Ilmoittautumislinkki:

https://www.lyyti.in/Lieksan_keskustaajaman_osayleiskaava

 

Lisätietoja:

Maankäyttöpäällikkö Jukka Haltilahti. p. 040 1044 840