Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupunki jatkaa asemakaavoituksia Kolilla – Ylä-Kolintie 25 kaavaluonnokset nähtäville

Lieksan kaupunki jatkaa asemakaavoituksia Kolilla – Ylä-Kolintie 25 kaavaluonnokset nähtäville

Lieksan kaupungin maankäyttö jatkaa strategisten linjausten mukaan asemakaavoituksia Kolin alueella. Ylä-Kolintie 25 yleiskaava ja asemakaava on asetettu nähtäville.

-Kaupungin kaavoituksen painopiste on ollut Kolilla, ja viime vuonna on vahvistunut Purnulahden, Kolin keskustan ja Kolin kylän asuntoalueen asemakaavat, taustoittaa tilannetta Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen. -Kaupunki on jatkanut tavoitteiden mukaan Ylä-Kolintie 25 yleiskaavan ja asemakaavan työstämistä, ja kaavat ovat nyt edenneet nähtäville.

Elinvoimajohtaja kertoo, että jo Koli-Ahmovaara 2040+ osayleiskaavan laadinnan yhteydessä määriteltiin, että kehittämisen painopiste tullaan keskittämään Ylä-Kolilta kylälle ja sieltä Purnulahteen muodostuvalle, ns. hevosenkengän muodostavalle alueelle. -Tätä strategiaa tukee osaltaan Ylä-Kolintie 25 kaavoittaminen.

Kaavoitettavalle alueelle sijoittuisi myös Metsähallitukselle vuokrattava, kansallispuiston kävijöiden käyttöön suunnattu pysäköintialue. -Kaavoituksella tavoitellaan alueen kehittymistä niin matkailupalvelurakentumiseen kuin pysäköintikäyttöön, mitkä kumpikin tukevat Kolin alueen kehittämistä Kolin matkailuvisio 2050 -mukaisesti eteenpäin, Saastamoinen toteaa.

Ylä-Kolintie 25 yleiskaavaluonnos on asetettu nähtäville 18.3.2024 kaupunginhallituksessa ja asemakaavaluonnos 25.3.2024 kaupunginhallituksessa.

Yleisötilaisuus Ylä-Kolintie 25 kaavoista, samoin kuin Rintasenvaara ranta-asemakaavan muutoksesta ja laajennuksesta pidetään Kolin Luontokeskus Ukossa 10.4.

 

Lisätietoja:

Elinvoimajohtaja, vt. maankäyttöpäällikkö Susanna Saastamoinen, p. 040 1044 009

Ilmakuva Lieksan kaupungin keskustasta. Kuva: Panu Puranen