Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupunki hakee investointilupaa uudelle sote-asemalle

Lieksan kaupunki hakee investointilupaa uudelle sote-asemalle

Lieksan kaupunginhallitus saa käsiteltäväkseen Sosiaali- ja terveysministeriölle jätettävän uuden sote-keskuksen investointilupahakemuksen maanantaina 1.11.2021. Lieksaan suunnitteilla oleva sote-keskus on Siun soten yhtymävaltuuston hyväksymä ns. laajan palvelun sosiaali- ja terveysasema, jonka suunnittelu toteutetaan yhteistyössä Lieksan kaupungin ja Siun soten kesken.

Suunnittelussa on ennakoitu väestön kehitys ja palvelutarpeet asukaslähtöisesti, ja kooltaan uusi sote-keskus tulee olemaan noin puolet nykyisen terveyskeskuskiinteistön koosta. Suunnittelussa on huomioitu myös nykyaikaiset toiminnot ja palveluiden tuottamisen tavat. Nykyaikaiset tilat myös hillitsevät kustannusten kasvua.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen toteaa suunnittelun edenneen aikataulun mukaisesti. -Uuden sote-keskuksen rakentaminen on välttämätöntä ja odotamme investointiluvan käsittelystä ministeriöltä myönteistä päätöstä, kaupunginjohtaja toteaa. -Investoinnilla turvataan yhdenvertaiset ja laadukkaat palvelut sekä monialaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuus Lieksassa myös tulevaisuudessa, hän jatkaa.

Nykyiset sotetilat Lieksassa ovat elinkaarensa päässä mm. sisäilmaongelman takia. Lisäksi tilat sijoittuvat hajanaisesti eri puolille kaupunkia. Uusi sote-keskus rakennetaan valtatie 73:n läheisyyteen, joten sijainti on aiempaa keskeisempi ja liikennnöinnin kannalta saavutettavampi.

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001