Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupunginjohtajat 50 vuoden ajalta tapasivat juhlavuoden merkeissä

Lieksan kaupunginjohtajat 50 vuoden ajalta tapasivat juhlavuoden merkeissä

Lieksan kaupunki viettää 50-vuotisjuhliaan tänä vuonna eri tavoin, yhtenä osana juhlia järjestettiin keskiviikkona 29.3. yhteinen lounas Lieksan kaupunginjohtajina toimineille. Kaupungin viisikymmenvuotisen historian aikana kaupunginjohtajan tehtävissä ovat toimineet Pekka Tuominen, Aulis Korpelainen, Niilo Tirkkonen ja Esko Lehto sekä kaupunginjohtajan viransijaisena Matti Taponen. Lieksan nykyinen kaupunginjohtaja on Jarkko Määttänen. Lieksa julistettiin kaupungiksi 1.1.1973, Pielisjärven kunnan ja Lieksan kauppalan yhdistyessä.

Lieksan kaupunginjohtajana toimineet kutsuttiin kaupunginjohtaja Määttäsen toimesta yhteiselle lounaalle muistelemaan kaupungin viiden vuosikymmenen ajan tapahtumia. Lounaalle pääsivät osallistumaan Korpelainen, Lehto, Taponen ja Määttänen.

-Lounaalla käytiin hyvin monipuolisesti keskustelua Lieksan kaupunkihistorian ajalta, kertoo kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. Kun saman pöydän ääressä istuu asiantuntijuutta viidenkymmenen vuoden ajalta, voi asioita peilata laajasti. Lounastapaamisen keskusteluissa nousivat esille muun muassa kaupungin teollisuustoiminnalle alun luoneen Lieksan Teollisuuskylä Oy:n alkuajat sekä erityisesti Kolin kehittämisen eri vaiheet. -Kolin nykytila ja alueen todellinen kehittyminen ilahdutti kovasti paikalla olleita. Me kaikki olemme osaltamme olleet asian kanssa uramme aikana tekemisissä ja kun vuosien työ alkaa näkyä, se kyllä tuo hyvää mieltä, Määttänen kertoo hymyssä suin. 

Menneiden aikojen lisäksi lounaalla keskustelutti meneillään olevat eduskuntavaalit. Kaupunginjohtajat olivat laittaneet tyytyväisinä merkille eilen päättyneen ennakkoäänestyksen vilkkauden ja Lieksassa 43,2 prosenttiin nousseen äänestysaktiivisuuden. Kunta-alan konkarit tietävät hyvin, minkälainen vaikutus maan hallituksella ja alueellisilla kansanedustajilla on kuntiin ja niiden toimintamahdollisuuksiin. -Kaupunginjohtajien yhteinen toive olikin, että lieksalaiset käyvät äänestämässä aktiivisesti myös varsinaisena vaalipäivänä, koska sillä on merkitystä myös Lieksan tulevaisuuden kannalta, Määttänen summaa. 

 

"Kuvassa Lieksan kaupunginjohtajia: Jarkko Määttänen, Matti Taponen, Esko Lehto ja Aulis Korpelainen."

Kuvassa Lieksan kaupunginjohtajia: Jarkko Määttänen, Matti Taponen, Esko Lehto ja Aulis Korpelainen.

 

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001 / jarkko.maattanen@lieksa.fi

Lieksan kaupunginjohtajat Jarkko Määttänen, Matti Taponen, Esko Lehto, Aulis Korpelainen