Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupunginhallitus käsittelee yhteistoimintaneuvotteluiden päättymisen ja uuden organisaatiorakenteen 6.5.2024

Lieksan kaupunginhallitus käsittelee yhteistoimintaneuvotteluiden päättymisen ja uuden organisaatiorakenteen 6.5.2024

Lieksan kaupungin yhteistoimintaneuvottelujen ja virkavalmistelujen yhteistuloksena kaupunginjohtaja esittää kaupunginhallitukselle ja siitä edelleen valtuustolle, että Lieksan kaupungin organisaatioon perustetaan kaupunkiympäristön palvelualue, ja kuntatekniikkaliikelaitos lakkautetaan. Muutos tehtäisiin 1.1.2025 alkaen.

Kaupungin yhteistoimintaneuvottelut käytiin joulukuun 2023 ja huhtikuun 2024 välillä, ja neuvottelujen piirissä olivat kuntatekniikan ja vesihuollon liikelaitoksien henkilökunta sekä liikuntapaikkahoitajat. Neuvottelujen tavoitteena oli vahvistaa organisaatiota ja purkaa päällekkäisyyksiä. Henkilöstövähennyksiä ei tavoiteltu.

Lieksan kaupungissa toteutettiin edellinen isompi organisaatiomuutos 2016–2017, jolloin silloinen tekninen virasto purettiin ja liikelaitokset perustettiin.

- Lieksassa edellisen organisaatiouudistuksen aikaan teknisen viraston sisältöä hajautettiin. Emme palaa tekniseen virastoon takaisin, vaan siirrymme seuraavaan vaiheeseen. Toivon, että uusi palvelualue tulee parantamaan toimijoiden välistä yhteistyötä, tehokkuutta sekä laatua ulospäin. Erityisesti teknisellä osaamisella haluan panostaa tulevaisuudessa kaupungin investointeihin ja niiden suunnitteluun, Lieksan kaupunginjohtaja Pirre Seppänen taustoittaa muutosta.

-Kaupunkiympäristön palvelut ovat aivan keskeinen kaupungin palvelujen tukipilari. Kokoamalla kuntalaisia ja muita palvelualueita tukevan teknisen ammattitaidon ja resurssit yhteen palvelualueeseen kaupunkina haluamme korostaa kaupunkiympäristöpalvelujen merkitystä ja taata palvelujen sujuvuuden muuttuvassa toimintaympäristössä.

Kaupunginjohtaja Pirre Seppänen aloitti virassaan kesken yhteistoimintaneuvotteluiden. -Kaikissa kuntaorganisaatioissa on hyvä aika ajoin tutkailla organisoitumista ja mitä hyvää ja huonoa siinä on. Tämä oli minulle hyvä mahdollisuus sukeltaa teknisen puolen maailmaan, kuulla henkilöstöä, esimiehiä ja poliitikoita ja muodostaa mallia siitä, miten voimme olla parempia jatkossa.

Kaupunginhallitus tekee virallisen esityksen kokouksessaan 6.5. ja valtuusto käsittelee asian 27.5. Valtuuston päätöksenteon jälkeen hallitukselle valmistellaan seuraavat askeleet palvelualueen perustamisessa. Hallintosääntömuutokset toteutetaan vuoden 2024 aikana.

 

Lisätietoja:

Pirre Seppänen, kaupunginjohtaja, Lieksan kaupunki

p. 040 1044 001 / pirre.seppanen@lieksa.fi