Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan ja Juuan kuntien Kohti työtä ja koulutusta -hankkeessa saavutettiin toivottuja tuloksia

Lieksan ja Juuan kuntien Kohti työtä ja koulutusta -hankkeessa saavutettiin toivottuja tuloksia

Lieksan kaupungin ja Juuan kunnan yhteinen Kohti työtä ja koulutusta -hanke päättyi 31.12.2023. Neljä ja puoli vuotta kestänyt hanke keskittyi erityisesti alueiden rekrytointimarkkinointiin sekä lääkäripalveluiden tuottamiseen pitkään työmarkkinoilta poissa olleille työ- ja toimintakykyasiakkaille.

Hankkeen projektipäällikkö Raija Schroderus kertoo, että hankkeen aikana lääkäripalveluiden sekä työ- ja toimintakyvyn arviointien vaikuttavuus näkyi mm. asiakkaiden saamissa myönteisissä eläkepäätöksissä. -Yhteensä 60 asiakasta kahden kunnan alueella pääsi eläkkeelle hankkeen aikana. Lisäksi liki sata asiakasta sai B-lääkärilausunnon kuntoutuksiin sekä sairauspäivärahalle, ja he pääsivät sitä kautta heille oikeiden palveluiden piiriin.

Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen ja Juuan kunnan elinvoimavastaava Antti Asikainen ovat tyytyväisiä, että hankkeella pystyttiin tarjoamaan asiakkaille selkeä polku eteenpäin terveyteen liittyvissä asioissa. -Yhteistyötä tehtiin hankkeen aikana tiiviisti Siun soten kanssa, ja nyt asiakkaat jatkavat normaalisti hyvinvointialueen asiakkuudessa.

Painopisteen muutos kesken hankekauden onnistui hyvin

Hankekauden aikana toimintaympäristössä tapahtui lukuisia muutoksia, minkä vuoksi painopisteitä muutettiin kesken hankekauden rekrytointimarkkinoinnin ja osaavan työvoiman saamisen suuntaan. -Hanketta valmistellessa ei ollut tiedossa korona-ajan tuomia vaikutuksia, kuntouttavan työtoiminnan siirtymistä hyvinvointialueelle vuoden 2023 alussa, eikä tulevaa TE-palvelut 2024 -uudistusta, Saastamoinen ja Asikainen taustoittavat.

Projektipäällikkö Schroderus kertoo, että toimenpiteet työpaikkojen näkyvyyden lisäämiseksi olivat onnistuneita. -Toteutimme postikortti- ja paluumuuttajakampanjoita sekä tuotimme videoita ja valokuvamateriaalia markkinointikäyttöön. Lisäksi osallistuimme erilaisiin tapahtumiin rekrytointiteemalla. Osaavan työvoiman saamiseksi ja työperäisen maahanmuuton edistämiseksi tehtiin animaatiovideoita ja useita työnantajavideoita molempien kuntien alueelta. Järjestimme myös työnantajille valmennuksia, työnantajamielikuvasta, onnistuneesta rekrytoinnista sekä työhyvinvoinnista, Schoderus kuvailee tehtyjä toimia.

Lieksassa ja Juuassa hankkeen tuloksia hyödynnetään jatkossa monin eri tavoin. -Töitälieksassa.fi ja töitäjuuassa.fi -sivustoille on hankkeessa kerätty materiaalia niin työnhakijoille kuin työnantajille, Schroderus summaa.

Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Saastamoinen ja Juuan kunnan elinvoimavastaava Asikainen pitävät hankkeen tuloksia erinomaisina ja konkreettisina. -Kuntiin on muuttanut uusia asukkaitakin markkinointikampanjoiden innoittamana, joten selkeästi oikeita asioita olemme hankkeessa toteuttaneet.

Hanketta rahoitti Euroopan sosiaalirahasto ja sen kokonaiskustannukset olivat 1.597.748,16 euroa, joista kuntaosuus 20% oli 319.549,63 euroa.

 

Kohti työtä ja koulutusta -hankkeen loppuraportti viedään tiedoksi Lieksan kaupunginhallitukselle 19.2. ja Juuan kunnanhallitukselle 11.3.

 

Lisätietoja:

Raija Schroderus, projektipäällikkö Kohti työtä ja koulutusta -hanke, työllistämisvastaava, Lieksan kaupunki

p. 040 1044 312 / raija.schroderus@lieksa.fi

 

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja, Lieksan kaupunki

p. 040 1044 009 / susanna.saastamoinen@lieksa.fi

 

Antti Asikainen, elinvoimavastaava, Juuan kunta

p. 050 322 7266 / antti.asikainen@juuka.fi

Nainen istuu laiturin päässä nojaten taaksepäin käsiinsä ja uittaa varpaitaan vedessä.