Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksa on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa 15.4.–5.6.2024

Lieksa on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa 15.4.–5.6.2024

Lieksan kaupunki on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa myös tänä vuonna. Kampanja järjestetään 15.4.– 5.6.2024, ja siihen voi osallistua itselleen sopivalla ajalla. Ympäristöstä kerätyt roskat laitetaan sekajätteen joukkoon, ja kaupungin keräyspisteinä toimivat torien sekä sataman roska-astiat. Kerätyt roskapussit merkitään Ylen laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskat on kerätty. Laskuri löytyy osoitteesta: Miljoona roskapussia – yle.fi

Roskapusseja sekä keräyspihtejä voi hakea lainaksi kaupungintalon asiakaspalvelupisteestä (Pielisentie 3) arkisin klo 9–15. Pisteeltä löytyy myös kaupungin kartta sekä vihko, mistä näet jo kerätyt alueet ja mihin voi merkitä alueen, josta roskia olet kerännyt. Keräyspihtien palautuksen yhteydessä voi vihkoon merkitä keränneen ryhmän nimen ja kerättyjen pussien määrän, jonka kaupunki merkitsee laskuriin. Jos kerääjä ilmoittaa määrän laskuriin itse, sitä ei merkitä vihkoon.

Lieksan kaupunki ja kaupunkikeskusyhdistys järjestävät kaikille avoimen Miljoona roskapussia -keräyspäivän tiistaina 7.5.2024 klo 12–18. Talkoopäivänä torilta voi lainata keräyspihtejä ja saatavilla on myös roskapusseja ja hanskoja keräystä varten. Tapahtuma-aikana kampanjaan osallistuneiden roskien kerääjien kesken järjestetään päivän päätteeksi arpajaiset, jossa voi voittaa Lieksa-aiheisia tavarapalkintoja. Kaupunkikeskusyhdistys myy torilla keräyspäivänä makkaraa.

Lieksan kaupungin vihertyönjohtaja Esa Ullgren ja Lieksan kaupunginkeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Kiiskinen toivovat, että kampanja aktivoisi kuntalaisia, koululuokkia ja yhdistyksiä ympäristön siistimistalkoisiin.

-Yhteistyöllä voimme vaikuttaa siihen, että kaupunkikeskusta saadaan siistittyä roskista kesää vasten.

 

Aiheesta lisää: Miljoona roskapussia tekee paluun!  – Miljoona roskapussia – yle.fi

 

Lisätietoja:

Lieksan kaupunki, vihertyönjohtaja Esa Ullgren p. 040 1044 753

kaupunkikeskusyhdistys, toiminnanjohtaja Harri Kiiskinen p. 050 5339 338