Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lempi rakkausdraama Kulttuurikeskuksen Brahe-salissa 4.2.2023

Lempi rakkausdraama Kulttuurikeskuksen Brahe-salissa 4.2.2023

Joensuu Kaupunginteatteri vierailee Lieksan kulttuurikeskuksessa esittäen Lapin sodan aikaan sijoittuvan rakkausdraaman Lempi.

Esitys on Kulttuurikeskuksen Brahe-salissa lauantaina 4.2.2023 klo 18.00.

Liput 20 € (perushinta) ja 15 € (lapset, opiskelijat ja työttömät) ovat ennakkomyynnissä Lieksan kaupungin asiakaspalvelupisteessä (Pielisentie 3), arkisin klo 9−15 tiistaista 24.1. alkaen.

Esitykseen myydään vain 120 lippua.

 

Lempi-draaman on ohjannut näyttelijä Maria Karhapää, joka ohjaa myös Loukun teatterin kesän 2023 näytelmän.

Näytelmä perustuu kuusamolaisen Minna Rytisalon palkittuun Lempi-romaaniin. Tarina sijoittuu Lapin sodan aikaan, jolloin kauppiaan kaksostyttäret Lempi ja Sisko nauttivat nuoruudestaan ja etsivät sydämensä valittua.

– Lempi on tiheätunnelmainen draama. Se kertoo rakkauden voimasta, jonka seuraukset ovat arvaamattomat. Teksti on mielenkiintoinen, hieno ja koskettava. Se sopii hyvin kiertuenäytelmäksi, Karhapää kertoo.

Lavalla nähdään kolme näyttelijää: Siskon roolissa Regina Launivuo, Viljamina Hannes Mikkelsson ja Elli-piikana Suvi-Maaria Virta. Heidän lisäkseen äänirooleissa on joukko Joensuun kaupunginteatterin näyttelijöitä sekä lasten, Anteron ja Aarren, rooleissa Urho Kuokkanen ja Alexandra Launivuo.

Kuva Lempi-näytelmästä. Nainen ja mies selät toisiinsapäin, naisella surullinen ilme.