Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Koli-Ahmovaara osayleiskaavan 2040+ ehdotusvaihe nähtäville

Koli-Ahmovaara osayleiskaavan 2040+ ehdotusvaihe nähtäville

Lausunnot ja mielipiteet muokanneet kaavaa eteenpäin

Koli-Ahmovaara osayleiskaava 2040+ ehdotus on maanantaina 18.10.2021 käsiteltävänä Lieksan kaupunginhallituksella. Myös Juuan kunnanhallitus käsittelee kaavaehdotusta samana päivänä.

-Kaavaluonnokseen tulleiden lausuntojen ja palautteiden perusteella on tehty kaavaehdotukseen muutoksia, taustoittavat Lieksan kaupungin maankäyttöpäällikkö Jukka Haltilahti ja Juuan tekninen johtaja Timo Möttönen. - Kaavasta on poistettu reservialueita maanomistajien toiveiden mukaan, ja lentotoiminnalle varatut alueet tässä vaiheessa poistettu. Lisäksi luontokohteita ja rakennetun historian kohteita on tarkennettu. Karttaan on merkitty pääulkoilureitit ja rakentamismahdollisuuksia on tiivistetty mm. palautteen mukaisesti erityisesti Kolin kylän läheisyyteen, Haltilahti tarkentaa.

Koli-Ahmovaara osayleiskaava 2040+ luonnos pidettiin nähtävillä 25.2.–29.3.2021, ja kaavaluonnoksesta jätettiin 14 viranomaislausuntoa ja 28 osallisen tai maanomistajan mielipidettä. Samaan aikaan pidettiin nähtävillä myös Kolin vaikutusalueen strateginen yleiskaava 2040+.

Koli-Ahmovaaran osayleiskaava ja samaan aikaan laadinnassa oleva Kolin vaikutusalueen strateginen kaava ovat sidottuja toisiinsa muun muassa yhtenevän maankäytön ja rakentamisen ajoituksen kautta.

Mikäli Lieksan kaupunginhallitus päättää Koli–Ahmovaara osayleiskaava 2040+ ehdotuksen nähtäville asettamisesta, pidetään ehdotus asiakirjoineen nähtävillä 21.10.–22.11.2021 välisenä aikana Lieksassa kaupungin ilmoitustaululla ja asiakaspalvelupisteessä (Pielisentie 3, Lieksa) sekä Kolin seurojentalolla (Merilänrannantie 4c, Koli).

Juuassa kaavan ehdotus laitetaan esille kunnanhallituksen päätöksen jälkeen Juuan kunnantalolle (Poikolantie 1, Juuka) ja Ahmovaaran monikäyttötalolle (Kolintie 29, Ahmovaara).

Ehdotusvaiheessa pidetään myös kaavaa esittelevä yleisötilaisuus erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

 

Kaava-aineisto luettavissa internetosoitteessa: www.lieksa.fi/laadinnassa-olevat-kaavat

 

Lisätietoja:

Jukka Haltilahti, maankäyttöpäällikkö, Lieksan kaupunki, p. 040 1044 840

Timo Möttönen, tekninen johtaja, Juuan kunta, p. 040 104 2601

Havumetsäinen vaaramaisema. Vasemmalla metsä rajautuu sinseen järveen.