Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Kirjasto palvelee 1.6.2020 alkaen turvavälejä noudattaen

Kirjasto palvelee 1.6.2020 alkaen turvavälejä noudattaen

Kirjasto avaa tilansa asiakkaille ensi maanantaina 1.6. alkaen. Kirjastoauto aloittaa myös liikennöinnin tauon jälkeen Kolin reitin ajolla ma 1.6.

Asiakkaiden toivotaan käyttävän pääkirjastossa lainaus- ja palautusautomaatteja. Henkilökohtaista palvelua, neuvontaa ja ohjausta annetaan turvavälejä noudattaen asiakaspalvelutiskillä suojaseinäkkeen takaa tai suojaetäisyydellä asiakkaaseen.

Pyydämme asiakkaita noudattamaan käsienpesuohjeita ja turvaväliä Ohjeita on esillä kirjastossa. Asiakkaille on varattu myös käsidesiä.

Asiakaskoneiden ja automaattien näppäimistöjä ja näyttöjä pyyhitään käyttäjien jäljiltä päivän aikana. Palautuvaa aineistoa puhdistetaan resurssien puitteissa ennen hyllytystä.

 

Aineistoa voi varata ja lainoja uusia verkkokirjastossa vaara.finna.fi

Verkkokirjastoa voit käyttää ilman kirjautumista, mutta varaaminen, lainojen uusiminen ja omien tietojen hallinnointi onnistuvat kuitenkin vain kirjautumalla palveluun kirjastokortin numerolla ja tunnusluvullasi.

Pääkirjastosta noudettavat varaukset ovat noutohyllyissä ala-aulassa joko asiakkaan nimimerkin tai varausnumeron mukaan. Tunnus löytyy asiakkaalle lähetystä noutoilmoituksesta. Varauksia voi tehdä soittamalla kirjaston neuvontaan tai varaamalla omilla tunnuksilla Vaara-kirjaston verkkokirjastossa.

 

Lehtilukusali aukeaa kesäkuun alussa

Sanoma- ja aikakauslehdet odottavat lukijoitaan. Lukusalissa on tehty kalustojärjestelyjä ja vähennetty istumapaikkoja turvavälien toteuttamiseksi. Hajautettuja lukupaikkoja löytyy myös näyttelytilasta. Kirjastossa ei järjestetä näyttelyjä kesän aikana.

Asiakkaiden käytössä olevia tietokoneita on vähennetty. Lastenosaston pelikonsoli ei ole käytössä poikkeustilanteessa.

 

Kirjastoauto aloittaa liikennöin 1.6. ja ajaa reitit kahden viikon välein. Kirjastoautossa voi asioida kerrallaan kaksi asiakasta tai perhe. Näin voidaan asioida turvavälin puitteissa. Kirjastoauton asiakkaat voivat tarvittaessa soittaa kirjaston neuvontaan p. 04010  44125 ja pyytää etsimään lainattavaa aineistoa reitille. Aineisto lainataan valmiiksi ja kassi voidaan antaa asiakkaalle auton ovelta. Tämä toimintatapa olisi suositeltavaa riskiryhmään kuuluville.

Kirjastoauto pitää kesätauon loppukesästä 27.7.-23.8. 2020

 

Kirjaston kotipalvelu

Kirjastosta otetaan kesäkuussa puhelimitse yhteyttä kotipalvelun piirissä oleviin lainaajiin ja sovitaan käyntipäivä. Kirjakassit tuodaan asiakkaan ovelle välttäen fyysistä kontaktia. Pyydämme asiakasta varaamaan kirjakassin valmiiksi sovittuun paikkaan ja samaan paikkaan jätämme vaihtokassin.

 

AUKIOLOJAT 1.6.- 31.8.2020

Pääkirjasto Urheilukatu 4

ma – pe klo 10- 18

 

Kirjastoauto Hilippa

Aikataulutiedustelut kirjaston neuvonta puh. 04010 44125 tai kirjastoauto puh. 04010 44124

Kirjastoauto ei liikennöi 27.7.-23.8.

 

Kolin siirtokokoelma Aapiskukontie 11

kiinni kesän ajan 1.6.-31.8.

Kirjastoauto Hilippa liikennöi Kolilla parittoman viikon maanantaisin, 1.6., 15.6., 29.6., 13.7., 24.8.

-------------------------------------------------------------------------

·  Vältä lähikontakteja ja muista turvaväli.

·  Pese käsiä usein ja yskii hihaan.

·  Jos sinulla on lieviäkin flunssan oireita, pysyttele kotona

----------------------------------------------------------------------------

Lieksan pääkirjasto

Urheilukatu 4, 81700 Lieksa

puh. 04010 44125

kirjasto@lieksa.fi

vaara.finna.fi