Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Kansainvälinen koulumaitopäivä 29.9.2021 Lieksan kouluissa

Kansainvälinen koulumaitopäivä 29.9.2021 Lieksan kouluissa

Kansainvälistä koulumaitopäivää vietetään keskiviikkona 29.9. Lieksan kaupungin kouluissa maitopäivän kunniaksi herkutellaan jälkiruokajuomalla. -Maitopäivänä tarjoamme kouluissa hernekeittoa, kasvishernekeittoa, ruisleipää, mandariinia ja jälkiruoaksi Valion Play laktoositonta maitokaakaota, kertoo Lieksan kaupungin ruokahuoltopäällikkö Mervi Liiten.

Koulumaitopäivä on YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön, FAO:n vuosittain koordinoima päivä, jota vietetään ympäri maailman. Koulumaitopäivän tarkoituksena on kertoa koulumaidon merkityksestä lasten ravitsemuksessa. Lasillinen koulumaitoa on tärkeä ravintoaineiden lähde ympäri maailman ja Suomessa koululaiset voivat valita ruokajuomaksi maidon tai piimän joka päivä.

-Lieksassa ruokajuomana tarjottava maito on luomua, joka takaa myös tuotantoeläinten hyvinvoinnin, kun luomunaudat esimerkiksi pääsevät kesälaitumelle, ruokahuoltopäällikkö Liiten taustoittaa. Laiduntaminen luo olosuhteet luonnon eliöiden monimuotoisuudelle ja toimii näin hiilinieluna. -Naudat myös syövät luomurehua, jossa ei ole käytetty torjunta-aineita ja keinolannoitteita. Juodessa luomumaitoa säästetään myös luontoa kemikalisoitumiselta ja vesistöjä ravinnepäästöiltä, Liiten summaa.

Rasvaton maito ei sisällä ollenkaan tyydyttynyttä rasvaa, jonka on todettu kasvattavan riskiä sydän- ja verisuonisairauksiin kolesteroliarvojen noustessa (www.thl.fi).  Maidossa on luonnostaan runsaasti kalsiumia, B-vitamiineja, proteiineja ja lisätty D-vitamiini tehostaa kalsiumin imeytymistä.

Koululounas auttaa pysymään virkeänä koko koulupäivän!

 

Lisätietoja:

Mervi Liiten, ruokahuoltopäällikkö

p. 040 1044 015

Mustavalkoinen lehmä, jolla keltaiset korvamerkit.