Piano ja nuotit

Navigaatiovalikko

Musiikin perusaste

Musiikin perusopinnot ja syventävät opinnot
 

Musiikin perusopinnoissa oppilas opiskelee jonkin instrumentin soittamista. Opinnot alkavat tavallisimmin kouluiässä. Musiikin perusopinnot antaa hyvät valmiudet musiikin elämänikäiseen harrastamiseen. Perusopintojen jälkeen opinnot jatkuvat syventävinä opintoina. Syventävissä oppinnoissa oppilas voi valita myös musiikkialan ammattiopintoihin tähtäävän opintokokonaisuuden.

Opintokokonaisuuksien suoritukset

Opinnot etenevät tavoitteelllisesti tasolta toiselle. Soittotunnit, musiikin hahmotustaidot, orkesteritoiminta ja henkilökohtainen harjoittelu vievät taitoja eteenpäin. Kun opiskelija saavuttaa tietyn taitotason, antaa hän siitä soittonäytteen, jolla hän suorittaa opintokokonaisuuden.

Opintokokonaisuuksia suoritetaan musiikin perusopintojen ja syventävien opintojen aikana sekä solistisissa aineissa että musiikin hahmotustaidoissa. Musiikin perusopintoihin kuuluvat opintokokonaisuudet ovat startteri-taso, perustaso 1, perustaso 2 sekä perustaso 3. Syventävissä oppinoissa suoritetaan solistisen aineen lopputyö. Opettaja harkitsee milloin opintokokonaisuuksien suoritukset ovat ajankohtaista. Kannattaa muistaa, että etenemistahti on yksilöllinen ja soitinkohtainen.