Pyöräily maisemalla

Navigaatiovalikko

Liikuntapalvelut

Liikuntapalvelut

 

Liikuntapalveluiden toimisto sijaitsee osoitteessa Pielisentie 9-11, 81700 Lieksa (2. kerros).

Koulujen liikuntasalien, jäähallin ja kesäkenttien varausten muutokset, peruutukset ja lisävuorovaraukset asiakaspalvelupisteestä ma-pe klo 9-15 p. 040 1044 710, tai email: asiakaspalvelu@lieksa.fi.

 

Lieksan terveysliikuntakalenteri

 

LIEKSAN LIIKUNTAPAIKKOJEN VAKIOVUOROT HAETTAVANA KAUDELLE 2019-2020

Hyvinvointikeskus Liehun, liikuntasalien, Lieksa Areenan ja uimahallin vakiovuorojen sähköinen haku avattu

 

Vuoroja voivat hakea urheiluseurat, liikelaitokset, puulaakiurheilua harjoittavat yhteisöt ja yhdistykset sekä yksityishenkilöt. Vakiovuoroja voi hakea Hyvinvointikeskus Liehuun, Lieksa Areenaan, uimahalliin ja kuuteen eri liikuntasaliin. Vuoroja haetaan sähköisellä hakulomakkeella, joka löytyy kaupungin kotisivuilta www.lieksa.fi. Lieksan kaupungin asiakaspalvelupisteessä on käytettävissä yleisöpääte, jossa sähköisen lomakkeen voi myös käydä täyttämässä. Palveluneuvojat opastavat tarvittaessa.

-Laitetaan Liehun, liikuntasalien, Lieksa Areenan ja uimahallin vakiovuorot hakuun jo hyvissä ajoin keväällä, niin hakuajan puitteissa ehtii varmasti hakemuksen tehdä, kertoo Lieksan kaupungin liikuntasihteeri Jarmo Honkanen. – Liehun kenttä on jaettavissa kolmeen lohkoon, joista jokainen lohko on kooltaan suurempi kuin koulun liikuntasali, Honkanen havainnollistaa syksyllä 2018 valmistuneen liikuntatilan kokoluokkaa.

 

Kuhmonkadun koulun liikuntasali ei enää ole mukana haettavien liikuntatilojen joukossa. Koulukampushankkeeseen liittyvät muutostyöt alkavat salissa kesken käyttökauden.Vakiovuorot ovat haettavissa perjantaihin 14.6.2019 klo 15 saakka. Vapaaksi jääneitä vuoroja voi tiedustella myöhemmin loppukesästä asiakaspalvelupisteestä os. Pielisentie 3 ma-pe klo 9-15 p. 040 1044 710

 

Sähköiset hakulomakkeet:

Liehu

Koulujen salit, Lieksa Areena ja uimahalli

Lisätietoja:

Liikuntasihteeri Jarmo Honkanen p. 040 1044 113, jarmo.honkanen@lieksa.fi

 

 

 

 

LIEKSAN KESÄKENTTIEN VAKIOVUOROT HAETTAVANA KESÄLLE 2019

 

Lieksan kaupungin kesäkenttien maksuttomat vakiovuorot kesälle 2019 olivat haettavana 23.4.-9.5.2019. Vuoroja voivat hakea urheiluseurat, liikelaitokset sekä harrasteliikuntaa harjoittavat yhdistykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt. Kuuden kesäkentän lisäksi vuoroja myönnetään kahdelle koulun pihakentälle. Pesäpalloa voi pelata esim. jäähallin viereisellä hiekkakentällä. Lentopallovuoroja voi varata Mähkön kentälle. Jalkapallon harrastajille on tarjolla niin luonnon nurmi-, hiekka- kuin hiekkatekonurmipäällysteisiä kenttiä.

 

– Tavoite olisi, että kesäkentät olisivat mahdollisimman ahkerassa käytössä, toivoo Lieksan kaupungin liikuntasihteeri Jarmo Honkanen. – Vakiovuorot tulevat voimaan vasta, kun liikuntapaikat ovat käyttökunnossa, Honkanen muistuttaa.

 

Maksuttomia kesäkenttävuoroja haetaan sähköisellä lomakkeella. Hakuaika päättyi torstaina 9.5.2018 klo 15.00. Vapaiksi jääneitä vuoroja voi tiedustella myöhemminkin kesällä Lieksan kaupungin asiakaspalvelupisteestä (os. Pielisentie 3 81700 Lieksa).

 

Lisätietoja:

Liikuntasihteeri Jarmo Honkanen, p. 040 1044 113, jarmo.honkanen@lieksa.fi

Palveluneuvojat, p. 040 1044 710, asiakaspalvelu@lieksa.fi

 

Hyvinvointikeskus Liehu

-Pitkän odotuksen jälkeen Lieksaan saadun liikuntahallin hinnat on tarkoituksella laitettu käyttäjäystävällisiksi, jotta mahdollisimman moni kuntalainen löytäisi hallin omaksi liikuntapaikakseen, kertoo Lieksan kaupungin hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen. –Liikuntahallia on suunniteltu monitoimikäyttöön, eli terveysliikunta sekä kilpa- ja  harrasteurheilu on huomioitu jo hallin suunnitteluvaiheessa, Sihvonen jatkaa.
– Kenttä on jaettavissa kolmeen lohkoon, joista jokainen lohko vastaa kooltaan yhtä koulun liikuntasalia, Lieksan kaupungin liikuntasihteeri Jarmo Honkanen havainnollistaa uuden hallin kokoluokkaa.

Uuden liikuntahallin lajivalikoimaan kuuluu salibandy, futsal, lentopallo, koripallo, sulkapallo, yleisurheilu sekä erilaiset voimistelut.

Liikuntahallin lisäksi salivuoroja voi hakea seitsemään eri koulun liikuntasaliin.

Vakiovuoroja haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Hakulomakkeet löytyvät kaupungin kotisivuilta. Lieksan kaupungin asiakaspalvelupisteessä on käytettävissä yleisöpääte, jossa sähköisen lomakkeen voi myös käydä täyttämässä. Palveluneuvojat opastavat tarvittaessa.

Samassa haussa urheiluseurat voivat hakea vakiovuoroja myös uimahalliin ja jäähalliin.


Liikuntakeskus Liehun vapaaksi jääneitä vuoroja voi tiedustella  asiakaspalvelupisteestä os. Pielisentie 3,  p. 040 1044 710 tai asiakaspalvelu@lieksa.fi. Avoinna ma-pe klo 9-15.

Vakiovuorojen lisäksi Liehusta on varattavissa yksittäisvuoroja. Yksittäisvuoroja voi varata asiakaspalvelupisteen lisäksi uimahallin kahvio Huikopalasta p. 040 1044 770. Kahvio Huikopala palvelee uimahallin aukioloaikoina.

Samassa haussa urheiluseurat voivat hakea vakiovuoroja myös uimahalliin ja jäähalliin.

Liehun vakiovuoroja haet täältä.

Koulujen liikuntasalien, jäähallin ja uimahallin vakiovuoroja haet täältä.

Lieksan liikuntahallin käyttömaksut.

Vuokrat ja maksut rakennusten, alueiden ja välineiden käytöstä


Lisätietoja:
Liikuntasihteeri Jarmo Honkanen, p. 040 1044 113, jarmo.honkanen@lieksa.fi
Hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen, p. 040 1044 101, arto.sihvonen@lieksa.fi

 

Liikuntatoimen tehtävät

Liikuntatoimen tehtävänä on liikuntalaissa ja liikunta-asetuksessa säädetyllä tavalla

  • Huolehtia liikuntatoimen suunnittelusta ja kehittämisestä sekä kaupungissa harjoitettavan liikuntatoimen tukemisesta.
  • Seurata kaupungissa harjoitettavaa liikuntatoimintaa ja tehdä sitä koskevia aloitteita.
  • Tehdä ehdotuksia liikuntatoimintaa varten kaupungissa tarvittavien liikuntapaikkojen sekä niihin liittyvien vapaa-aikatilojen rakentamisesta, hankkimisesta, varustamisesta sekä kunnossapidosta.
  • Jakaa toiminta-avustuksia urheiluseurojen liikuntatoimen tukemiseen.
  • Antaa toimialaansa kuuluvissa kysymyksissä lausuntoja ja selvityksiä.
  • Pitää yhteyttä paikallisten urheiluseurojen ja muiden liikuntatoimintaa harjoittavien yhteisöjen kanssa.
  • Järjestää erityisryhmien liikuntaa.

Liikuntatoimen yhteystiedot

Yhteystiedot

Honkanen Jarmo Liikuntasihteeri Toimisto: Pielisentie 9-11, II krs. 81700 Lieksa p. 040 1044 113 jarmo.honkanen@lieksa.fi
Aikioniemi Tuula Erityisryhmien liikunnanohjaaja Toimisto: Pielisentie 9-11, II krs. 81700 Lieksa p. 040 1044 114 tuula.aikioniemi@lieksa.fi