Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan raviradan alue Pielisjärven Hevosystäväinseura ry:n omistukseen

Lieksan raviradan alue Pielisjärven Hevosystäväinseura ry:n omistukseen

Lieksan kaupunki myy noin 14 hehtaarin suuruisen raviradan alueen Pielisjärven Hevosystäväinseura ry:lle Tiuran kaupunginosasta. Pielisjärven Hevosystäväinseura ry toiminut alueella vuokralaisena 1964 vuodesta lähtien.

Pielisjärven Hevosystäväinseura ry:n puheenjohtaja Jarmo Leinonen taustoittaa, että valtaosa Suomen raviradoista on muiden kuin raviratatoimintaa pyörittävien yhdistysten tai toimijoiden omistuksessa. -Lieksassa on todettu yhteisesti kaupungin kanssa, että alueen jatkokehittämisenkin kannalta on hyvä, että alueen toimija omistaa itse alueen. -Alue on ollut pitkään seuran hallinnassa, ja yhdistyksemme koko toiminta on rakentunut raviradan ympärille. Leinonen muistuttaa, että Lieksan ravirata on kaikille vapaasti käytössä, eikä käyttömaksuja peritä. -Tällä linjauksella haluamme varmistaa, että kaikille hevosharrastajille pystytään takaamaan hyvät harjoittelu- ja harrastusolosuhteet.

Lieksan kaupungin näkökannasta on perusteltua myydä raviradan alue eteenpäin Pielisjärven Hevosystäväinseuralle. -On ollut hienoa nähdä, miten yhdistys systemaattisesti kehittää aluetta, ravitoimintaa, tapahtumia ja seuran tekemistä eteenpäin, kiittelee Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen. -Alueen kehittäminen suoraviivaistuu entisestään, kun toimijan ei tarvitse kysyä lupaa kaupungilta esimerkiksi alueen perusparannustoimenpiteisiin.

Elinvoimajohtaja painottaa, että ravitapahtumilla on iso merkitys alueen tunnetuksi tekemisessä koko Suomessa. -Lieksa näkyy valtakunnallisesti ravien aikana mm. TotoTV:ssä. Ravien kävijöistä noin kaksi kolmasosaa tulee raveihin paikkakunnan ulkopuolelta eli ravit ainutlaatuisine tunnelmineen houkuttelevat kävijöitä ympäri Suomea. Lieksan raveilla on myös merkittävä aluetaloudellinen vaikutus. Ravien paikallistaloudellista vaikusta tutkittiin vuonna 2017 kävijäkyselyllä, ja tuolloin välilliset tulovaikutukset alueelle olivat noin 121.000 euroa ja liikevaihdon lisäyksen aikaansaama laskennallinen työllisyysvaikutus noin 12,5 henkilötyövuotta. -Lisäksi Lieksa ja lieksalainen raviosaaminen ovat saaneet näkyvyyttä muun muassa kuninkuusraveissa menestyneiden lieksalaisten ravihevosten myötä.

Vt. maankäyttöpäällikkö, elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen teki alueen myymisestä viranhaltijapäätöksen 23.5.

 

Lisätietoja:

Jarmo Leinonen, puheenjohtaja, Pielisjärven Hevosystäväinseura ry, p. 040 586 2863

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja, Lieksan kaupunki, p. 040 1044 009

Ravihevosia raviradalla