Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Varhaiskasvatuksen rajoitteet poistuvat ja esiopetus palaa lähiopetukseen Lieksassa

Varhaiskasvatuksen rajoitteet poistuvat ja esiopetus palaa lähiopetukseen Lieksassa

Varhaiskasvatuksen rajoitteet puretaan Suomessa 14.5.2020 alkaen valtioneuvoston päätöksellä ja tämän seurauksena myös Lieksassa varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toiminnassa tapahtuu muutoksia.

Esiopetuksen osalta etäopetus päättyy 14.5. alkaen ja varhaiskasvatuksen 18.3. alkanut koronaan liittyvä hyvityskäytäntö lasten poissaoloista päättyy 13.5. Mikäli lapsi on ilmoitettu poissaolevaksi ja on poissa varhaiskasvatuksesta 14.5.- 31.5.2020 välisen ajan, peritään ko. ajalta puolet hoitomaksusta. Poikkeusolojen aiheuttamien rajoitteiden aikana varhaiskasvatusmaksut etukäteen ilmoitetuilta lasten poissaolopäiviltä on hyvitetty varhaiskasvatuksen maksuporrastuksen mukaisesti.

Muiden kuin lasten ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan oleskelua varhaiskasvatuksen alueella vältetään. Tavoitteena on, että huoltaja luovuttaa, sekä hakee lapsensa varhaiskasvatusyksikön ulko-ovelta. Poikkeavista hakuajoista tulee ilmoittaa lapsen omaan ryhmään. Omien lelujen tuomista varhaiskasvatukseen vältetään, mutta jo hoitopaikassa olevat lelut esim. unilelu voi olla siellä edelleen.

Varhaiskasvatukseen eikä esiopetukseen pidä tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Mikäli lapsi sairastuu päivän aikana, oireinen lapsi siirretään välittömästi aikuisen valvonnassa erilliseen tilaan odottamaan huoltajaa.

Ryhmäkokoja ja henkilöstömitoitusta koskeva sääntely on voimassa sellaisena kuin se on voimassa varhaiskasvatusta koskevassa lainsäädännössä.

Muutoksista varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja huoltajien välillä viestitään DaisyNet -asiointipalvelun kautta.

 

Lisätietoja:

Juha Ryynänen, perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen vastuuhenkilö

juha.ryynanen@lieksa.fi

p. 040 1044 160

 

 

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen varhaiskasvatusta koskeva ohjeistus löytyy osoitteesta: https://valtioneuvosto.fi/documents/10616/22150002/THL+OKM+ohje+kouluihin+04052020.pdf )