Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Uudenvuodenaattona juhlitaan 50-vuotiasta Lieksan kaupunkia

Uudenvuodenaattona juhlitaan 50-vuotiasta Lieksan kaupunkia

Perhetapahtuman päätähtenä Karhuorkesteri ja illalla rokataan Masa Maindsin tahdissa

Lieksan kaupunki käynnistää kaupungin 50-vuotisjuhlavuoden juhlinnan uudenvuodenaattona 31.12.2022 koko kansan juhlilla hyvinvointikeskus Liehussa. -Uudenvuoden juhlista haluttiin tehdä koko kansan juhlat matalalla kynnyksellä ja siksi yhdistimme voimat aiempaakin vahvemmin kaupunkikeskusyhdistyksen ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa, kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen kertoo.

Iltapäivän perhetapahtuman klo 15 – 18 järjestää Lieksan kaupunkikeskusyhdistys ry yhdessä nuorisotoimen, Siun soten, Perhekeskuksen, Lieksan seurakunnan, Lieksan 4H-yhdistyksen, MTK Lieksan sekä Lieksan Aktiivikoirat ry:n kanssa. Perheiden juhlassa on tarjolla toimintaa, tehtäviä, pomppulinna ja juhlan esiintyjänä on Teatteri Traktorin Karhuorkesteri.

Illan tullen Liehun tunnelma vaihtuu aikuisempaan makuun sopivammaksi ja tunnelmasta lavalle nouseva, nykyisin kausiluontoisesti keikkaileva, Masa Mainds. Iltajuhlaa isännöi Lieksan kaupunki ja vuoden vaihtumista juhlistetaan klo 20 – 00. Juhliin on vapaa pääsy ja molempien tapahtumien päätteeksi järjestetään ilotulitus Urheilupuistossa. Lasten juhlan ilotulitus on klo 18 ja perinteinen vuoden vaihtumisen ilotulitus klo 24.

Kaupunki haluaa tarjota myös muille paikallisille toimijoille mahdollisuuden osallistua juhlien järjestämiseen ja omien tuotteiden tarjoamiseen. -Paikallinen yrittäjä hoitaa iltatapahtumassa anniskelun ja tarkoituksena on tarjota mahdollisuus eri toimijoille esimerkiksi ruokatarjoilun järjestämiseen, elinvoimajohtaja Saastamoinen kertoo.

Lieksan kaupungin 50-vuotiasta historiaa juhlitaan vuonna 2023 useissa tapahtumissa. Juhlavuoden suunnittelutoimikunta haluaa järjestää tapahtumia ympäri vuoden ja kaikki kohderyhmät huomioiden. Teemavuoden tapahtumien järjestämiseen kaupunki tulee avaamaan alkuvuodesta erillisen avustushaun, joka on suunnattu uusia, juhlavuoden kunniaksi järjestettäviä tapahtumia varten. Tapahtumahausta tiedotetaan lisää lähempänä haun avautumista.

Lieksan kaupunki on perustettu 1.1.1973, kun Lieksan kauppala ja Pielisjärven kunta yhdistyivät kaupungiksi. Kaupungin juuret kulkevat tätäkin kauemmaksi, vuoteen 1653 saakka, kun kreivi Pietari Brahe perusti Lieksanjoen suulle Kirkkosaarelle ja Kaupunginniemeen Brahean kaupungin, eli vuonna 2023 juhlaan on aihetta jopa 370:n vuoden edestä.

 

Lisätietoja:

Harri Kiiskinen, toiminnanjohtaja, Lieksan kaupunkikeskusyhdistys ry

p. 050 533 9338 / info@lkky.fi

 

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja, Lieksan kaupunki

p. 040 1044 009 / susanna.saastamoinen@lieksa.fi

Masa Mainds orkesterin jäsenet