Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen maskisuositus koskee myös Lieksan kimppakyytejä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen maskisuositus koskee myös Lieksan kimppakyytejä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on antanut 10.9.2020 maskisuosituksen Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueelle. Yli 15-vuotiaita kansalaisia suositellaan käyttämään kasvomaskia toisten ihmisten suojaamiseksi joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää. Maskisuositus ei koske työyhteisöjä ja koulukyytejä.

Lieksan kaupunki suosittaa kasvomaskien käyttöä THL:n ohjeistuksen mukaan kaikessa julkisessa liikenteessä. -Lieksan keskustan ja kylien välinen kimppakyytiliikenne katsotaan osaksi julkista liikennettä, muistuttaa Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen. -Suosittelemme siis, että asiakkaat käyttäisivät kasvomaskeja kimppakyytiliikenteessä linja-auto- ja junaliikenteen lisäksi.

Maskeja suositellaan käytettäväksi myös silloin, kun henkilö on matkalla koronavirustestiin ja kun odottaa testitulosta ja sinä aikana on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. Maskeja tulisi käyttää myös silloin, kun henkilö palaa riskialueelta Suomeen ja siirtyy karanteeniin, samoin kuin jos karanteenin aikana on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Maksuttomien maskien jakelu vähävaraisille järjestetään Pohjois-Karjalassa Siun soten perhe- ja sosiaalipalvelujen ja ikäihmisten palvelujen kautta, mutta maskin saaminen ei edellytä palvelujen asiakkuutta. Maskien jakelu aloitetaan 11.9.2020 alkaen. Maskeja jaetaan maanantaista perjantaihin klo 9-12 Siun soten toimipisteessä, Urheilukatu 3 A, 81700 Lieksa. Mahdollisia muutoksia kannattaa seurata sivustolta www.siunsote.fi/kasvomaskien-jakelu.

Lieksan kaupungin nettisivuille https://www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta on päivitetty tietoa mm. ostosten tilaus- ja kuljetuspalveluita tarjoavista kauppaliikkeistä. -Haluamme muistuttaa, että kimppakyytien kuljettajien kanssa voi sopia ostosten toimittamisesta kotiin, jos muuta kuljetuspalvelua ei ole ko. alueelle saatavissa, elinvoimajohtaja Saastamoinen sanoo.

 

Lisätietoja kimppakyytien osalta:

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja, p. 040 1044 009