Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Tavaralahjoitusten keräys Lieksassa Ukrainasta sotaa paenneiden hyväksi

Tavaralahjoitusten keräys Lieksassa Ukrainasta sotaa paenneiden hyväksi

Lieksan kaupunki, Lieksan Tukipiste ry ja SPR:n Lieksan osasto järjestävät yhteistyössä tavaralahjoitusten keräyksen ukrainalaisten sotaa paenneiden henkilöiden hyväksi. Lahjoitetuilla tavaroilla sisustetaan asuntoja heidän käyttöönsä ja autetaan arjen aloittamisessa Lieksassa. Tällä hetkellä kaupunkiin on tullut noin 25 ukrainalaista.

Lieksan kaupungilla ja Siun sotella on jonkin verran tavaraa varastoissa, mutta tavaroita tarvitaan lisää. Tarvetta on kaikenlaisille kodintarvikkeille - huonekaluille, keittiövälineille ja kodintekstiileille. Ensisijainen tarve on sängyistä, valaisimista sekä kattiloista ja paistinpannuista. Lahjoitettavien tavaroiden tulee olla käyttökuntoisia ja ehjiä.

 

Viikolla 17 järjestetään kaksi avointa lahjoitusten vastaanottoa osoitteessa Torikatu 3:

  • keskiviikkona 27.4. klo 10 – 12
  • torstaina 28.4. klo 16 – 18

 

Torikadulle voi tuoda pienempiä tavaroita ja tekstiilejä, mutta huonekalujen osalta toiveena on, että lahjoittajat ovat etukäteen yhteydessä yhteyshenkilöihin:

  • Irma Nykänen, Tukipiste p. 040 757 1461
  • Sirpa Leinonen, SPR p. 040 501 7265

 

Neuvoa maahantulijoille nettisivuilta

Lieksan kaupungin internetsivuille on avattu infosivut Ukrainasta saapuville. Sivut ovat suomeksi, englanniksi ja ukrainaksi. Sivut ovat osoitteessa: www.lieksa.fi/ukraina.

 

Punainen kaksikerroksinen kerrostalo. Lunta talon edessä. Sininen taivas.