Navigation Menu

Asset Publisher

angle-left Suomi Kenkä Oy aloittaa kenkien valmistuksen Lieksassa

Suomi Kenkä Oy aloittaa kenkien valmistuksen Lieksassa

Lehdistötiedote

Torstai 15.8.2019

 

SUOMI KENKÄ OY ALOITTAA KENKIEN VALMISTUKSEN LIEKSASSA

Elokuussa 2019 perustetulla Suomi Kenkä Oy:llä on tavoitteena aloittaa lähitulevaisuudessa kenkien valmistus Lieksassa. Alustavasti kengät olisivat sisä- ja ulkokäyttöön soveltuvia – kierrätysmateriaaleja sisältäviä - tossuja, sekä lapsille että aikuisille. Kehitteillä on myös aivan uuden tyyppinen turvakenkä.

Suomi Kenkä Oy:n omistaja Kare Tikka uskoo, että Suomessa valmistetulle korkealaatuiselle kengälle on olemassa kysyntää. -Tällä hetkellä kartoitamme eri vaihtoehtoja tuotantotiloihin, tarvittavia investointeja ja niiden rahoitusta.

-Tarkoituksena on käyttää tuotannossa konkurssiin menneen PK Kappi Oy:n (valmisti Reino® ja Aino® kenkiä) käytössä olleita koneita, Tikka taustoittaa. -Yritys tulee myös työllistämään henkilökuntaa, joka on ollut aiemmin PK Kappi Oy:llä.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen on tyytyväinen uuden yrityksen sijoittumiseen Lieksaan. -Kenkien valmistuksella on pitkät perinteet Lieksassa, ja näin kotimaisen kengän valmistus alueella saa jatkoa, Määttänen kiittelee. Kaupunginjohtaja painottaa, että Suomi Kenkä Oy:n tuotanto laajentaa alueen tuote- ja työpaikkatarjontaa entisestään, millä on suuri merkitys kaupungin näkökulmasta.

 

Projektin etenemisestä tiedotetaan medialle tarkemmin lähiviikkoina, kun edellä mainitut asiat varmistuvat.

 

 

Lisätietoja toistaiseksi vain sähköpostilla: kare.tikka@feelmax.com