Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Siun sote tiedottaa - Kuinka pääsee koronanäytteenottoon?

Siun sote tiedottaa - Kuinka pääsee koronanäytteenottoon?

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Tiedote. Julkaistu: 27.08.2021, 12:06
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

 

 

Koronavirustestiin ei voi tulla omatoimisesti ilman ajanvarausta tai yhteydenottoa terveydenhuoltoon.

  • Siun soten terveysasemien puhelinpalveluissa on tällä hetkellä ruuhkaa, joten jos yhteydenotto koskee koronaa tai koronanäytteenottoon pääsyä, niin suosittelemme tekemään Omaolossa koronavirustaudin oirearvion, jonka kautta pääsee joko suoraan koronanäytteenoton ajanvaraukseen tai Omaolopalvelu ohjeistaa lähettämään lomakkeen ammattilaiselle, jonka jälkeen ammattilainen on asiakkaaseen yhteydessä. Terveysasemalle soittamalla ajan saaminen kestää todennäköisesti pidempään kuin netin kautta. Sähköinen palvelu on nopea ja helppo yhteydenottokanava, jota asiakas voi käyttää itselleen sopivimpana ajankohtana, toteaa ylihoitaja Katja Ahonen.

Mikäli Omaolo arvioi oireiden olevan vakavia, asiakas ohjeistetaan soittamaan päivystysapuun 116117.

Huoltaja voi täyttää 1–14-vuotiaan lapsen puolesta koronavirustaudin oirearvion Omaolossa. Samalla kertaa voi täyttää sekä oman että lasten koronavirustaudin oirearvion ja tarvittaessa varata myös testiajan.

Koronatestin tulosta tulee odottaa kotona. Koronatestin vastausten saaminen kestää tällä hetkellä keskimäärin 1–2 vuorokautta.

Negatiivisesta vastauksesta saa tekstiviestin, jos on antanut luvan lähettää tekstiviestejä. Positiivisesta testituloksesta ilmoitetaan aina puhelimitse ja annetaan samalla jatkohoito-ohjeet. Positiivisen testituloksen jälkeen pitää pysyä kotona ja välttää lähikontakteja muihin ihmisiin. Suosittelemme myös täyttämään jo ennen jäljittäjien yhteydenottoa esitietolomakkeen, joka löytyy nettisivuiltamme osoitteesta

Omat testituloksesi voi katsoa Omakannasta tai Medinetistä. Näytevastaus tulee näkyviin heti, kun näyte on valmis.

Jos lapselta otetun koronavirustestin vastausten saaminen viivästyy, voi kouluun tai päivähoitoon palata yhden oireettoman päivän jälkeen. Jos COVID-testi on otettu, tulee vastausta odottaa omaehtoisessa karanteenissa. jos lapsi ei tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustartunnalle eikä perheestä kukaan ole matkustanut ulkomailla 14 vuorokauden sisällä.

Lisätiedot medialle:

KATJA AHONEN
Ylihoitaja
Vastaanottopalvelut/terveysasemat
p. 050 345 6091
katja.ahonen@siunsote.fi

_____________________________________________________________________________________________________

Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista 13 kunnan alueella. Lisäksi kuntayhtymän vastuulla ovat ympäristöterveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Karjalassa. Siun sote aloitti toimintansa 1.1.2017.

Kuntayhtymään kuuluvat Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kontiolahti, Ilomantsi, Juuka, Liperi, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi ja Heinävesi.

www.siunsote.fi

Facebook: facebook.com/siunsote
Twitter: @siunsote
LinkedIn: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

#siunsote #turvaammearkeasi