Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Siun sote tiedottaa - Koronarokoteiden rokotusväliä lyhennetään kahdeksaan viikkoon

Siun sote tiedottaa - Koronarokoteiden rokotusväliä lyhennetään kahdeksaan viikkoon

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Tiedote. Julkaistu: 27.08.2021, 13:17
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

 

Siun sote on päättänyt antaa koronarokotteen tehosteannoksen jatkossa kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokoteannoksesta. Tähän saakka rokotusväli on ollut 12 viikkoa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus koronarokotteiden rokotusvälistä on 8–12 viikkoa. THL on suositellut rokotevälin lyhentämistä kahdeksaan viikkoon, mikäli rokotteiden saatavuus sen mahdollistaa.

Siun soten koronarokotusten 1. rokotteiden ajanvaraus on hidastunut hiljalleen, minkä vuoksi yhä enemmän vapaana olevia rokotusaikoja on tarjottu tehosterokotuksen aikaistamista pyytäneille henkilöille. Tämän vuoksi on perusteltua lyhentää rokoteväliä jatkossa annettavissa koronarokotuksissa. Maanantaista 30.8. alkaen koronarokotuksen yhteydessä annetaan tehosterokoteaika kahdeksan viikon päähän ensimmäisestä rokotteesta. Muutos ei koske ennen 30.8. annettuja rokotuksia, vaan 12 viikon päähän annettu rokotusaika pysyy edelleen voimassa.

  1. aikaistaminen on mahdollista kuitenkin myös ennen viikkoa 35 ensimmäisen koronarokotteen saaneille. Tehosterokotteen aikaistamisesta voi tehdä pyynnön Siun soten verkkoajanvarauksen kautta. Aikaistettuja rokotusaikoja voidaan tarjota vain sen verran kuin rokotteita jää yli. Tehosterokotteen voi ottaa aikaisintaan 8 viikon kuluttua ensimmäisestä koronarokotteesta. Ohjeet pyynnön jättämiseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Jonotuspalveluun pyynnön jättäminen ei automaattisesti tarkoita, että rokotusaika aikaistuu.

    Jos tehosterokotteen aika on välttämätöntä saada vaihdettua esimerkiksi terveydellisten syiden, työkomennuksen tai opiskelijavaihdon vuoksi, tulee aika vaihtaa puhelinpalvelun kautta maanantaisin numerossa 013 330 2131. Kiireellisissä tapauksissa (aika jo samalla viikolla) soittoaika on klo 8–9, muutoin ajanvaihdot tehdään klo 9–11 jättämällä takaisinsoittopyyntö.

 

Kiteellä on mahdollista ottaa koronarokotus ilman ajanvarausta maanantaina

Siun sote järjestää koronarokotuksia ilman ajanvarausta Kiteen terveysasemalla (Arppentie 6) maanantaina 30.8.2021 klo 12–15.30. Rokotustilaisuudessa on tarjolla 70 Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotetta. Tilaisuudessa annetaan sekä 1. että 2. rokotteita.

Tehosterokotteen eli 2. rokoteannoksen voi ottaa aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua. Näin ollen Kiteen rokotustilaisuudessa tehosterokotteita pistetään 5.7.2021 tai sitä ennen ensimmäisen koronarokotteen saaneille henkilöille.

Rokotettavan tulee olla täyttänyt 12 vuotta. Rokotukset toteutetaan vuoronumeroilla. Ota mukaan henkilöllisyystodistus.

 

Uusia rokotusaikoja varattavaksi lauantaina ja maanantaina

Uusia koronarokotusaikoja avautuu varattavaksi jälleen lauantaina 28.8. klo 12 ja maanantaina 30.8. klo 8. Uusia aikoja tulee varattavaksi noin 1 400. Ajan voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat henkilöt.

Rokotusaika varataan ensisijaisesti verkkoajanvarauksen kautta. Ohjeet ja linkki ajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Mikäli aikaa ei ole mahdollista varata verkon kautta, voi ajan varata maanantaisin klo 8–9 puhelinpalvelusta numerosta 013 330 2131.

 

Lisätietoja medialle:

ylilääkäri Jukka Heikkinen, jukka.heikkinen@siunsote.fi, 013 330 4183

_____________________________________________________________________________________________________

Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista 13 kunnan alueella. Lisäksi kuntayhtymän vastuulla ovat ympäristöterveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Karjalassa. Siun sote aloitti toimintansa 1.1.2017.

Kuntayhtymään kuuluvat Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kontiolahti, Ilomantsi, Juuka, Liperi, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi ja Heinävesi.

www.siunsote.fi

Facebook: facebook.com/siunsote
Twitter: @siunsote
LinkedIn: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä