Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Siun sote: Koronarokotusaikoja yhä varattavissa – rokotusvuorossa olevia ryhmiä laajennetaan hieman loppuviikoksi

Siun sote: Koronarokotusaikoja yhä varattavissa – rokotusvuorossa olevia ryhmiä laajennetaan hieman loppuviikoksi

Siun sote 30.3.2021

Useassa Siun soten rokotuspisteessä on yhä varattavissa koronarokotusaikoja. Aikoja on mahdollista varata loppuviikon ajan vain verkkoajanvarauksen kautta. Puhelinajanvaraus aukeaa jälleen tiistaina 6.4.2021 klo 8.

Siun sote on päättänyt laajentaa loppuviikoksi rokotusvuorossa olevia ryhmiä, jotta kaikki tämän viikon koronarokotteet saadaan käytettyä. Keskiviikosta 31.3.2021 klo 8 alkaen koronarokotusajan voivat varata kaikki vuonna 1945 tai sitä ennen syntyneet henkilöt sekä vuonna 1952–1956 syntyneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava tai altistava sairaus* eli THL:n riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat henkilöt.

Loppuviikon aikana koronarokotusaikoja on varattavissa rajallinen määrä, eikä rokotusaikoja ole saatavilla kaikilla Siun soten rokotuspisteellä. Tiistai-iltapäivällä vuonna 1945 tai sitä ennen syntyneiden rokotusaikoja oli vapaana eniten Malmikatu 9:n ja Nurmeksen rokotuspisteillä. Useampia aikoja oli vapaana myös Valtimolla, Tohmajärvellä, Polvijärvellä, Liperissä, Lieksassa, Kiteellä ja Juuassa. Yksittäisiä aikoja oli vielä myös Rääkkylässä, Kontiolahdessa, Ilomantsissa, Hammaslahdessa ja Enossa. Rokotusvuorossa olevat tänä vuonna 76-vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat henkilöt rokotetaan Siun sotessa Biontech-Pfizerin rokotteella.

Riskiryhmään kuuluville vuonna 1952–1956 syntyneiden aikoja on myös vapaana kuluvalle viikolle useammassa rokotuspisteessä. Eniten aikoja on vapaana Siilaisen terveysasemalla, mutta myös Tohmajärvellä, Polvijärvellä, Liperissä, Lieksassa, Kiteellä ja Juuassa on varattavissa vielä useampia koronarokotusaikoja. Riskiryhmään kuuluvat rokotetaan AstraZenecan rokotteella.

Koronarokotusten ajanvarausta jatketaan normaalin aikataulun mukaisesti jälleen pääsiäisen jälkeen tiistaina 6.4.2021 klo 8, jolloin koronarokotusaikoja avautuu varattavaksi kaikille rokotuspisteille suurempi määrä. Tiistaista alkaen aikoja on mahdollista varata sekä verkko- että puhelinajanvarauksen kautta.

 

Lisätietoa Siun soten koronarokotuksista löytyy osoitteessa https://www.siunsote.fi/koronarokotukset.

 

*vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet (riskiryhmä 1): elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä (aikuiset).

vakavalle koronavirustaudille altistavat sairaudet (riskiryhmä 2): jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus, sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40)

Tarkemmat kuvaukset riskiryhmään kuuluvista sairauksista voit lukea THL:n sivulta: Riskiryhmien koronarokotusten järjestys. Tarvittaessa voit kysyä lisätietoa omalta lääkäriltäsi tai terveysasemaltasi.