Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Puutarhajätteen vastaanottopaikalle vain puutarhajätteitä

Puutarhajätteen vastaanottopaikalle vain puutarhajätteitä

Lieksassa Timitrantien alussa sijaitsevalle puutarhajätteen vastaanottopaikalle on viikonlopun aikana tuotu sinne kuulumattomia jätteitä, kuten trukkilavoja ja rautalankakeriä. Näiden jätteiden tuonti vastaanottopaikalle on kielletty.

Puutarhajätteen vastaanottopaikalle saa tuoda vain puutarhajätettä, kuten puiden ja pensaiden lehtiä, oksien ja perennoiden leikkuujätteitä, heinää ja muuta eloperäistä jätettä, mitä puutarhoista tulee. Haitallisille vieraskasvilajeille on myös oma kontti, mihin pitää viedä esimerkiksi lupiinit ja kurtturuusut.

Vastaanottopaikalla puutarhajäte tulee lajitella opasteiden mukaisesti. -Opastusta on parannettu ja parannetaan vielä entisestään, joten lajittelu on kyllä helppoa, kertoo kuntatekniikan vihertyönjohtaja Esa Ullgren. -Muoveja, lavoja tai mitään purkutavaraa vastaanottopaikalle ei saa viedä, vaan ne pitää viedä asiaankuuluviin keräyspaikkoihin. Puutarhajätteen vastaanottopaikan vieressä on Jätekukon lajittelukeskus, jonne esimerkiksi kuormalavat ja rautalangat kuuluvat, Ullgren jatkaa.

Puutarhajätteen vastaanottopaikka sijaitsee osoitteessa Timitrantie 2 ja on avoinna ympäri vuorokauden. Puutarhajätteen vienti on maksutonta. -Maksuttomuus säilyy varmemmin myös tulevaisuudessa, kun paikalle viedään vain sinne kuuluvia jätteitä, vihertyönjohtaja Ullgren vinkkaa lopuksi.

 

Jätekukon lajitteluaseman aukioloajat

 

Lisätietoja:

Esa Ullgren, vihertyönjohtaja

p. 040 1044 753 / esa.ullgren@lieksa.fi

Jätelavoja yms. kasassa