Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Putkirikko Urheilukadun ja Koski-Jaakonkadun risteyksessä

Urheilukadun ja Koski-Jaakonkadun risteyksessä on havaittu putkirikko sunnuntaina 19.3.2023. Alueelta on jouduttu katkaisemaan talousveden tulo, vesikatkon vaikutusalue on Koski-jaakonkatu 23, 25 ja 29 sekä Hyttilänkatu 18. Vesikatko on alkanut lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, ja jatkuu kunnes putkirikko saadaan korjattua. Vaikutusalueen asukkaita on infottu putkirikosta.

Alueelle on tuotu puhdasvesisäiliö, josta alueen asukkaat voivat hakea vettä omiin astioihinsa. Säiliö sijaitsee Koski-jaakonkadun ja puiston jalankulun risteyskohdassa (merkitty karttaan sinisellä pallolla).

Putkirikosta johtuen risteysalueen liikennettä on jouduttu rajoittamaan turvallisuussyistä.

Korjaustyöt aloitetaan maanantaina 20.3.2023 aamulla kello 7. Korjaustyöt kestävät arviolta kello 16:een asti. Vesi voi kytkeytyä takaisin ilmoitettua aiemmin.

Korjaustyön jälkeen vedessä voi esiintyä sameutta tai värjääntymiä, joka johtuu saostumista, jotka paineen vaihtelu on voinut irrottaa putkistosta. Jos vesi on värjääntynyttä, sitä ei suositella käytettävän juoma- tai talousvetenä ja myös pyykinpesua on syytä välttää. Jos vesi ei ole värjääntynyttä, sitä voi käyttää normaalisti. Sameus häviää juoksuttamalla vettä reilusti.

 

Lisätietoja:

Ville Nevalainen, vesihuoltopäällikkö

p. 040 1044 850, ville.nevalainen@lieksa.fi