Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Pielisen Savotan tulevan kesän paneelit tuovat turvallisuuden ja tekoälyn huippuasiantuntijoita Lieksaan

Pielisen Savotan tulevan kesän paneelit tuovat turvallisuuden ja tekoälyn huippuasiantuntijoita Lieksaan

Turvallisuus ja tekoäly ovat Pielisen Savotan tämän vuoden aiheet. Turvallisuutta puntaroidaan Nato-jäsenyyden ja taloudellisen turvallisuuden näkökulmasta. Tekoäly voi olla apu hupenevaan työvoimaan, mutta se tuo myös eettisiä kysymyksiä ja tietoturvariskejä tullessaan. Puhujat ovat alansa kärkikaartia.

Venäjän hyökkäyssodan vuoksi maailman turvallisuus on muuttunut merkittävästi ja sen vaikutukset näkyvät myös Itä-Suomessa.

Miten Suomen asema on muuttunut Euroopassa, mitä Nato-jäsenyys merkitsee, miten varmistetaan puolustuksellinen turvallisuus, mitä turvallisuus merkitsee yritysten näkökulmasta, mitä taloudessa pitäisi huomioida ja kuinka pidetään huolta sisäisestä turvallisuudesta ovat Itäinen turvallisuus vaikuttaa koko Suomeen -paneelissa käsiteltäviä kysymyksiä.

Tekoäly vauhdittaa talouskasvua ja muuttaa ihmisen arkea -paneelissa arvioidaan tekoälyn hyödyntämistä yrityksissä, julkisissa palveluissa ja terveydenhuollossa. Mitä tuottavuushyötyjä siitä saadaan, kuinka paljon ihmistyötä voidaan tekoälyllä korvata, miten se muuttaa tavallisen ihmisen arkea, mitä riskejä tekoäly tuo tullessaan ja mitä pitää tietää, ettei tule huijatuksi -kysymyksiin haetaan asiantuntijoiden kanssa vastauksia.

-Itä-Suomella on merkittävä asema koko Suomen turvallisuuden kannalta. Sotilaallisen ja sisäisen turvallisuuden lisäksi myös taloudellisen elinvoiman pitäisi olla kunnossa. Tekoälyä tarvitaan korvaamaan vähenevää työvoimaa ja sen käyttöön liittyy hyvien puolien lisäksi myös riskejä. Nämä ajankohtaiset aiheet valikoituivat tulevan kesän paneelien aiheiksi ja onnistuimme saamaan Lieksaan alansa huippuasiantuntijoita, sanoo Pielisen Savotta ry:n hallituksen puheenjohtaja Riitta Lassander.

Puhujina huippuasiantuntijoita

Itäinen turvallisuus vaikuttaa koko Suomeen -paneelissa turvallisuuskysymyksiä tarkastelevat johtaja Mika Aaltola Ulkopoliittisesta instituutista, kauppaneuvos, hallituksen puheenjohtaja Harri Broman, Broman Group Oy:stä sekä Elinkeinoelämän keskusliitto EK:sta, budjettipäällikkö Mika Niemelä valtiovarainministeriöstä, prikaatikenraali evp, tutkija Juha Pyykönen ja komentaja, eversti Marko Turunen Pohjois-Karjalan rajavartiostosta. Paneelin puheenjohtaja on toimitusjohtaja, majuri (res) Tiina Laisi-PuheloinenFiBAN, Suomen Enkelisijoittajayhdistyksestä.

Tekoäly vauhdittaa talouskasvua ja muuttaa ihmisen arkea -paneelissa tekoälyn mahdollisuuksia ja uhkia käsittelevät johdon konsultti, tietokirjailija Cristina Andersson, teemajohtaja Kristo Lehtonen Sitrasta, tietotekniikkajohtaja Jarkko Levasmavaltiovarainministeriöstä, hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen Ensto Oy:stä. Paneelin puheenjohtaja on päätoimittaja Harri Junttila Alma Talentin tekniikka- ja IT-lehdistä.

Itäinen turvallisuus vaikuttaa koko Suomeen -paneeli pidetään Brahe-salissa keskiviikkona 19.7. klo 16-17.30, Pielisentie 9-11, Lieksa.

Tekoäly vauhdittaa talouskasvua ja muuttaa ihmisen arkea -paneeli järjestetään torstaina 20.7. klo 16-17.30 Brahea-teltassa hotelli Puustellin rannassa, Hovileirinkatu 3, Lieksa.

 

Pielisen Savotta

Pielisen Savotta ry on entisten lieksalaisten perustama yhdistys, joka toimii entisten ja nykyisten lieksalaisten sekä muiden Lieksan ystävien verkostona aktiivisesti Lieksan hyväksi.

Kaksi päivää kestävistä Pielisen Savotta –asiantuntijapaneeleista on muodostunut joka kesä toistuva tapahtuma. Savotta-paneelit järjestetään Vaskiviikkoa edeltävinä päivinä, jolloin voidaan tarjota monipuolista ohjelmatarjontaa myös ulkopaikkakuntalaisille kesävieraille. Tapahtuman tavoitteena on tuoda keskustelua valtakunnallisesti kiinnostavista asioista ja saada näkyvyyttä Lieksalle.

 

 

 

 

 

PIELISEN SAVOTTA RY

 

Lisätietoja                                 

Pielisen Savotta ry, hallituksen jäsen Tarja Virmala, p. 0400 484693

Pielisen Savotan keskustelujen panelistit.