Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Pentti Rasinkangas musisoi päiväkodeissa

Pentti Rasinkangas musisoi päiväkodeissa

Pentti Rasinkangas musisoi päiväkodeissa torstaina 9.2. Esitys Partalanmäen päiväkodissa on klo 9.15 ja päiväkoti Oravassa klo 10.15.

Pentti Rasinkangas on tehnyt ammatikseen lastenmusiikkia jo vuodesta 1980 useissa eri yhtyeissä sekä paljon myös trubaduurina kitaransa kanssa. Tarinallisissa lauluissa on hauskaa järjenvastaista höpöttävästä enosta, lapsista, jotka kaatavat isän kumisaappaan täyteen vettä ja tädistä, joka ratsastaa lehmällä keittiöön. Hulluttelun vastapainona konsertissa toimii rauhallisuus – sitäkin on oltava. Esiintyessään hän on enemmänkin tarinankertoja kuin leikittäjä. Konserteissa pyritään leirinuotiotunnelmaan. Hänen laulunsa ja esiintymisensä on aina suunnattu myös aikuisille. Lastenkonserteissa kun on aina myös aikuisia. Hän on tehnyt parisenkymmentä lapsille ja koko perheelle suunnattua levyä eri yhteyksissä ja saanut lukuisia palkintoja mm. Lastenkulttuurin valtionpalkinnon Ohilyönti -orkesterin kanssa.

Musiikkityyli on tyylipuhdasta Populaarimusiikkia (tarkkana oikeinkirjoituksen kanssa!). Toki hänen laulujaan lauletaan kouluilla ja päiväkodeissa ilman häntä itseäänkin. Mutta kannattaa silloin tällöin kokea myös hänen itsensä esittävän niitä. Tutuimmista lauluista voisi mainita mm. ”Meidän uusi vauva”, ”Mamma Miau” ja ”Mennään hiljaa”. Konsertti päiväkodeissa kestää n. 30 minuuttia.

Lauluja löytyy mm. Youtubesta ja Spotifysta. Syksyllä 2022 on ilmestynyt uusi äänite noihin palveluihin.

Esitykset järjestää kaupungin nuorisotoimi ja varhaiskasvatus yhteistyössä Konserttikeskuksen kanssa. Konsertteihin osallistuu päiväkotien lapset hoitajineen.

 

Lisätietoja:

Paula Timonen, nuorisosihteeri

paula.timonen@lieksa.fi / p. 040 1044 115