Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Nuorten kesätyöt Lieksan kaupunkikonserniin kuuluvissa yhteisöissä ja nuorten kesäseteli vuonna 2022

Nuorten kesätyöt Lieksan kaupunkikonserniin kuuluvissa yhteisöissä ja nuorten kesäseteli vuonna 2022

 

Kesätöitä voivat hakea Lieksassa kirjoilla olevat 2001-2005 syntyneet koululaiset ja opiskelijat. Kesätöiden hakuaika on 21.2.-11.3. klo 15.00 saakka. Kesätyöpaikkojen saajat arvotaan ja paikkoja on 63 nuorelle. Tulevana kesänä myös viime kesänä työllistettyjä nuoria voidaan palkata, jos muita hakijoita ei ole riittävästi.

Kesätyöpaikkaa haetaan pääsääntöisesti sähköisellä lomakkeella. Paperisen lomakkeen voi palauttaa kaupungin asiakaspalvelupisteeseen,Pielisentie 3 tai asiakaspalvelu@lieksa.fi. Valituille ilmoitetaan maaliskuun loppuun mennessä.

Nuoren tulee olla kirjoilla Lieksassa (kotipaikkakunta Lieksa) ja heidän on oltava läsnäolevana opiskelijana jossakin oppilaitoksessa. Poikkeuksena ovat vuoden 2022 abiturientit, joiden ei tarvitse olla kirjoilla missään oppilaitoksessa paikkaa hakiessaan.

Työsuhteen kesto on neljä viikkoa ja työaika kuusi tuntia päivässä. Sopimuspalkka on 1 119,75 € (sisältäen lomakorvauksen ja -rahan), johon tulee mahdolliset uusien solmittavien sopimuksen tuomat korotukset.

Työpaikkoja on kuntatekniikkaliikelaitoksessa puistotöissä ja liikuntapaikoilla, hyvinvointipalveluissa kirjastossa, päivähoidossa, museolla, liikennepuistossa ja musiikkiopistossa (kesämuusikot), matkailuneuvonnassa asiakaspalvelussa sekä Lieksan Kiinteistöillä puhtaanapitotehtävissä. Koronatilanteen vuoksi kaikkiin paikkoihin ei välttämättä voida työllistää.

Kesätyösetelillä voi palkata Lieksassa kirjoilla olevan, korkeintaan 19-vuotiaan nuoren töihin kesäkaudella 1.5. – 30.9. Työsuhde voi olla yhtäjaksoinen tai se voi sijoittua useampaa jaksoon. Nuori hankkii itse työpaikan.

Kesäsetelin työnantajana voi olla Lieksassa toimiva yhdistys, yritys tai säätiö, jolla on Y-tunnus. Kesäsetelillä palkattava nuori ei saa olla yrittäjän/yrityksen ym. perheenjäsen. Yksityistaloutta, perhettä, kuntaa, kuntayhtymää, valtiota tai yksityistä henkilöä ei hyväksytä kesäsetelin työpaikaksi. Työpaikan tulee olla Lieksassa.

Yhden setelin arvo on 250,00 €. Bruttopalkan on oltava ilman sivukuluja minimissään 350 €. Nuori voi saada yhden kesäsetelin kesää kohden. Yritys ym. voi saman kesän aikana ottaa palvelukseen enintään kaksi nuorta, joilla on kesäseteli. Kaupunkikonserniin kesätöihin palkattu nuori ei voi saada samana vuonna työpaikkaa kesäsetelillä. Työnantaja hakee tukea jälkikäteen 31.10. mennessä.

Kesäseteleitä saa kaupungin asiakaspalvelupisteestä, Pielisentie 3, maanantaista 21.2. alkaen. Niitä on saatavilla 56 kappaletta ja ne myönnetään hakujärjestyksessä.

 

Lisätiedot, ohjeet ja hakulomakkeet: www.lieksa.fi/nuorten-kesatyot