Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Nuorten kesätyöt ja kesäseteli 2023

Nuorten kesätyöt ja kesäseteli 2023

Nuorten kesätyöpaikat Lieksan kaupunkikonserniin ovat haettavana 30.1.-24.2.2023 klo 15. Paikkoja haetaan ensisijaisesti Miunpalvelujen kautta, jossa hakulomake avautuu hakuajan alettua.


Kesätyöpaikat

Kesätöitä voivat hakea Lieksassa kirjoilla olevat 2002-2006 syntyneet koululaiset ja opiskelijat. Kesätöiden hakuaika on 30.1.-24.2. klo 15.00 saakka. Kesätyöpaikkoja on 60 nuorelle, tarvittaessa kesätyöpaikkojen saajat arvotaan. Viime kesänä työllistettyjä nuoria voidaan palkata myös tänä vuonna, jos hakijoita työpaikkoihin ei ole tapeeksi. Nuorille voidaan myös tarjota pidempää työjaksoa, jos hakijoista on pula. Kesätöihin valituille ilmoitetaan valinnasta maaliskuun loppuun mennessä.

Nuoren tulee olla kirjoilla Lieksassa (kotipaikkakunta Lieksa) ja heidän on oltava läsnäolevana opiskelijana jossakin oppilaitoksessa. Poikkeuksena ovat vuoden 2023 abiturientit, joiden ei tarvitse olla kirjoilla missään oppilaitoksessa paikkaa hakiessaan.

Työsuhteen kesto on neljä viikkoa ja työaika kuusi tuntia päivässä. Sopimuspalkka on 1 145,69 € (sisältäen lomakorvauksen ja -rahan).

Työpaikkoja on kuntatekniikkaliikelaitoksessa puistotöissä ja liikuntapaikoilla, hyvinvointipalveluissa kirjastossa, päivähoidossa, museolla, liikennepuistossa ja musiikkiopistossa (kesämuusikot), matkailuneuvonnassa asiakaspalvelussa sekä Lieksan Kiinteistöillä puhtaanapitotehtävissä.

 

Kesätyöseteli

Kesätyösetelillä voi palkata Lieksassa kirjoilla olevan, korkeintaan 19-vuotiaan nuoren töihin kesäkaudella 1.5. – 30.9. Työsuhde voi olla yhtäjaksoinen tai se voi sijoittua useampaa jaksoon. Nuori hankkii itse työpaikan.

Kesäsetelin työnantajana voi olla Lieksassa toimiva yhdistys, yritys tai säätiö, jolla on Y-tunnus. Kesäsetelillä palkattava nuori ei saa olla yrittäjän/yrityksen ym. perheenjäsen. Yksityistaloutta, perhettä, kuntaa, kuntayhtymää, valtiota tai yksityistä henkilöä ei hyväksytä kesäsetelin työpaikaksi. Työpaikan tulee olla Lieksassa.

Yhden setelin arvo on 250,00 €. Bruttopalkan on oltava ilman sivukuluja minimissään 350 €. Nuori voi saada yhden kesäsetelin kesää kohden. Yritys ym. voi saman kesän aikana ottaa palvelukseen enintään kaksi nuorta, joilla on kesäseteli. Kaupunkikonserniin kesätöihin palkattu nuori ei voi saada samana vuonna työpaikkaa kesäsetelillä. Työnantaja hakee tukea jälkikäteen 31.10. mennessä.

Kesäseteleitä saa kaupungin asiakaspalvelupisteestä tiistaista 1.2.alkaen. Seteleitä on saatavilla 30 kappaletta ja ne myönnetään hakujärjestyksessä.

 

Paperinen hakulomake ja tarkemmat ohjeet ovat saatavilla osoitteessa: www.lieksa.fi/nuorten-kesatyot