Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Lieksassa kartoitetaan edelleen altistuneita – uusia tartuntoja ei ole vielä ilmennyt (24.9.2020)

Lieksassa kartoitetaan edelleen altistuneita – uusia tartuntoja ei ole vielä ilmennyt (24.9.2020)

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Tiedote. Julkaistu: 24.09.2020, 11:59
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

 

Lieksassa jatketaan edelleen altistuneiden kartoitusta. Eilisiltaan mennessä todettujen 9 tartunnan lisäksi ei ole ilmennyt uusia tartuntoja, mutta altistuneiden määrä on suuri.

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi annettiin eilen Lieksan alueelle tarkennetut suositukset kasvomaskin käytöstä ja kaikkien yli 50 hengen kokoontumisten välttämisestä. Tarkemmat tiedot suosituksista löytyvät Lieksan kaupungin ja Siun soten yhteisestä tiedotteesta: https://www.siunsote.fi/-/lieksan-kaupungissa-otetaan-kayttoon-varotoimia-viruksen-leviamisen-estamiseksi

Siun sote ja Lieksan kaupunki seuraavat tilannetta tiivisti ja tiedottavat lisää tilanteen niin vaatiessa.

 

Kasvomaskien jakelu Lieksassa

Kasvomaskisuositus koskee yli 15-vuotiaita kansalaisia. Lähtökohtaisesti jokainen vastaa itse kasvomaskin hankkimisesta ja siitä aiheutuvista kuluista. Taloudellinen tilanne ei kuitenkaan saa olla esteenä suosituksen noudattamiselle ja kasvomaskeja voi saada Siun soten kasvomaskien jakelun kautta. Lieksassa jakelu on osoitteessa Urheilukatu 3 A (poliisitalo), 81700 Lieksa. Jakelupiste on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9.00–12.00.

 

Testaukseen on hyvä hakeutua lievissäkin oireissa

Lievätkin hengitystieoireet on syytä selvittää ja hakeutua koronavirustestiin. Koronaviruksen aiheuttaman taudin oireita ovat tämänhetkisen tiedon mukaan muun muassa kuume, kurkkukipu, yskä ja hengenahdistus. Tautiin voi liittyä myös lihaskipuja, väsymystä, nuhaa, pahoinvointia ja ripulia sekä maku- ja hajuaistin menettämistä.

 

Jos sinulla on oireita kannattaa aloittaa tekemällä Omaolo-oirearvio netissä: www.omaolo.fi. Voit myös soittaa omalle terveysasemalle tai Päivystysapuun 116117. Paikan päälle Siun soten terveysasemalle tai päivystykseen ei pidä saapua soittamatta ensin.

 

Toimintaohjeet löytyvät Siun soten verkkosivuilta www.siunsote.fi/korona

 

Koronavilkku-sovellus auttaa altistumisten kartoitusta

 

Siun sote suositteleeKoronavilkku-sovelluksen asentamista puhelimiin. Puhelimeen ladattavan Koronavilkku-sovelluksen avulla mahdollisiin altistumisiin voidaan päästä nopeasti kiinni. Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla sovelluksen käyttäjä saa tiedon, jos hän on sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Sovelluksen käyttäjä voi myös ilmoittaa omasta todetusta tartunnastaan nimettömästi sovelluksen avulla. Lisää tietoa sovelluksesta sivuilta: https://koronavilkku.fi/