Navigation Menu

Asset Publisher

angle-left Lieksassa ilmennyt muutamia uusia koronavirustartuntoja (25.11.2020)

Lieksassa ilmennyt muutamia uusia koronavirustartuntoja (25.11.2020)

Lieksassa on viimeisen viikon aikana (19.11.2020 jälkeen) todettu yhteensä kuusi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista kolme liittyy matkustamiseen sekä ulkomailla että kotimaassa. Osa tartunnoista on todettu ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä. Kolme viimeisintä tartuntaa on todettu virukselle altistuneilla, karanteenissa jo olleilla henkilöillä keskiviikkona 25.11. Karanteenien ansiosta tartunnoista ole päässyt muodostumaan enää uusia tartuntaketjuja. Tällä hetkellä Lieksassa on määrätty karanteeniin kymmenkunta virukselle altistunutta henkilöä.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä toteaa, että vaikka tilanne Lieksassa on edelleen perustasolla ja nyt ilmenneet tartunnat hallussa, on tärkeää, että valmiutta ja suojautumista virusta vastaan nostetaan. -Tässä vaiheessa ei ole syytä tuudittautua siihen ajatukseen, että tilanne olisi ohi. Esimerkiksi kasvomaskien käyttö sisätiloissa, missä turvavälejä ei pystytä välttämättä pitämään, on edelleen suositeltavaa, toteaa tilanteesta kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Koronatilanne Suomessa elää tällä hetkellä voimakkaasti. Ihmisten liikkuminen paikkakuntien välillä kasvattaa väistämättä riskiä viruksen leviämisestä, ja tilanteet voivat muuttua hyvinkin nopeasti. -Nyt tarvitaan tsemppaamista kaikilta, että torpataan taudin eteneminen. Aiemmin syksyllä Lieksassa olleen koronaryppään nopea taltuttaminen osoitti, että meillä tämä kyllä osataan, ja sehän onnistui sillä, että noudatettiin porukalla annettuja ohjeita. Sitä tämäkin tilanne meiltä nyt vaatii, Määttänen kannustaa.

Siun soten ikäihmisten asumispalveluissa jatketaan jo voimassa olevien suojatoimien käyttöä ja toivotaan, että läheistensä luona vierailevat ihmiset sopisivat vierailuajat etukäteen, jotta vierailut saadaan järjestettyä jouhevasti. Ilman etukäteen ilmoittamista on mahdollista, että vierailijat joutuvat odottamaan vierailulle pääsyä pitkäänkin, jos hoivayksikön hoitajat ovat kiinni muissa tehtävissä, eivätkä ihan heti ennätä ovea avaamaan.

Turvavälien pitäminen, hyvä käsi- ja yskimishygienia, kasvomaskien käyttö sekä Koronavilkku-sovelluksen asentaminen puhelimiin ovat ne tutut keinot, mitkä valmiusryhmä toivoo edelleen kaikkien muistavan. Lisäksi, mikäli tällä hetkellä joutuu matkustamaan eri kaupunkien välillä tai osallistuu tilaisuuksiin, missä koronavirukselle altistumisen mahdollisuus on olemassa, olisi myös hyvä harkita omaehtoista karanteenia tai ainakin vierailujen välttämistä riskiryhmiin kuuluvien luona.

Kaupungin valmiusryhmä jatkaa aktiivisesti koronatilanteen seuraamista ja kokoontuu seuraavan kerran viimeistään keskiviikkona 2.12. ja tiedottaa asiasta kokoontumisen jälkeen. Tilanteen muuttuessa valmiusryhmä kokoontuu jo aiemmin.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

 

Lisätietoja:


Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001