Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Lieksassa aloitetaan seniori-ikäisten ohjatut liikuntaryhmät kesäkuun alussa

Lieksassa aloitetaan seniori-ikäisten ohjatut liikuntaryhmät kesäkuun alussa

Lieksan kaupungin liikuntatoimi aloittaa 1.6.2020 seniori-ikäisille suunnatut liikuntaryhmät kesäkuun alussa. Tunnit järjestetään mahdollisuuksien mukaan ulkona, pääasiassa Keskuskoulun tekonurmikentällä.

Koronapandemian aiheuttamien rajoitusten myötä moni ihminen on saattanut vetäytyä kotiinsa, ja liikunta on jäänyt vähiin tai voinut loppua jopa kokonaan. Toimintakykyä ylläpitävää liikuntaa ei kuitenkaan tulisi unohtaa, vaan on tärkeää pitää huolta niin lihaskunnosta kuin liikkuvuudesta esimerkiksi pienten kävelylenkkien avulla, joita pystyy tekemään myös altistumatta infektioille. Koronarajoitusten lieventyessä kesäkuun alusta, on mahdollista järjestää myös ohjattua liikuntaa ja sen vuoksi Lieksassa halutaankin tarjota etenkin senioreille ohjausta liikkumiseen.

Ryhmätuntien ohjelmassa on monipuolisia toimintakykyä ylläpitäviä jumppia, muun muassa lavis-jumppaa, FasciaMethod -kehonhuoltoa, tasapainoharjoituksia, keppijumppaa sekä rivitanssia. Tuntien suunnittelusta ja ohjauksesta vastaava erityisryhmien liikunnanohjaaja Tuula Aikioniemi toteaa esimerkiksi rivitanssin soveltuvan hyvin liikuntaryhmän ohjelmaan myös korona-aikana, -Rivitanssissa turvavälien pitäminen onnistuu hyvin ja siinä tanssiessa ei tarvita paria.

Ensisijaisen tärkeää tunneilla on kuitenkin edelleen turvaväleistä ja käsi- sekä yskimishygieniasta huolehtiminen. Turvavälit pidetään kunnossa vähintään kahden metrin etäisyyksillä toisiin jumppaajiin. Tunneille osallistujien vastuu korostuu siinä, ettei jumppaan tulla edes lieväoireisena vaan vain ja ainoastaan terveenä. Tunneilla otetaan huomioon myös pienet ryhmäkoot ja tästä syystä osalle tunneista on ennakkoilmoittautuminen. -Yhteiskäytössä olevia välineitä tunneilla ei myöskään ole, vaan jokaisen osallistujan tulee ottaa tarvittavat omat välineensä mukaan, kuten keppijumpan kepit tai jumppamatot, Aikioniemi taustoittaa.

Ohjatun ryhmäliikunnan toimintaa on suunniteltu yhteistyössä Siun soten Lieksan terveysaseman terveyskeskuslääkäri Asta Ryynäsen ja palvelupäällikkö (ikäihmisten palvelut) Eeva Nykäsen kanssa.

 

Tarjolla myös yksilöllistä liikuntaneuvontaa

Ohjattujen ryhmätuntien lisäksi liikuntatoimi aloittaa liikuntaneuvontapalvelun tarjoamisen niille, jotka eivät tunne ryhmäliikuntaa omaksi lajikseen. Neuvontaa Aikioniemi antaa puhelimitse tai ajanvarauksella asiakkaan luona. Asiakkaan kanssa sovitut neuvontakäynnit pidetään ulkotiloissa.

 

Ohjattuja tunteja järjestetään 1.6. – 3.7.2020 arkisin, yksi aamupäivisin ja toinen iltapäivisin. Tunneille ilmoittautuminen alkaa viikolla 22 ja ilmoittautumiset tehdään suoraan Tuula Aikioniemelle.

 

 

Lisätietoja:

Tuula Aikioniemi, erityisryhmien liikunnanohjaaja

(lomalla 22.5.2020 saakka, lisätietoja tänä aikana liikuntasihteeri Jarmo Honkaselta)

tuula.aikioniemi@lieksa.fi

p. 040 1044 114

 

Jarmo Honkanen, liikuntasihteeri

jarmo.honkanen@lieksa.fi

p. 040 1044 113