Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Lieksassa alkoi kotoilukassikampaja vähävaraisille lapsiperheille

Lieksassa alkoi kotoilukassikampaja vähävaraisille lapsiperheille

”Yhdessä ollaan enemmän” -kampanja kestää huhtikuun loppuun saakka

 

Siun sote, Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Pielisjärven osasto, Lieksan kaupunki ja K-Citymarket ovat aloittaneet kotoilukassikampanjan vähävaraisille lapsiperheille. Yhdessä ollaan enemmän -kampanja kestää huhtikukun loppuun saakka.

Siun soten Pohjoisen alueen lapsiperhepalveluiden johtava sosiaalityöntekijä Sonja Hartikainen taustoittaa, että idea lähti heidän toimintaterapeuttinsa Tuula Klingbergin ajatuksesta, että voitaisiinko tehdä uudelleen samantyyppinen kampanja kuin joulun aikaan, jolloin yhdessä toteutettu Joulupuu-keräys mahdollisti joulumuistamisia vähävaraisten perheiden lapsille.

-MLL Pielisjärven osasto, K-Citymarket ja Lieksan kaupunki suhtautuivat positiivisesti kampanjaesitykseen, ja saimme tämän nopeasti käyntiin, Hartikainen sanoo. Kotoilukassikampanja haluttiin toteuttaa yhteisvastuullisesti eli kaikki lieksalaiset pääsevät halutessaan tukemaan vähävaraisten lapsiperheiden arkea 10, 15 tai 20 euron panoksella.

-Perheiden talous voi kuormittua aiempaa enemmän, kun vietetään koko perheenä enemmän aikaa kotona, Hartikainen kertoo. -Haluamme talousnäkökohdan lisäksi painottaa erityisesti perheen yhdessä vietetyn ajan tärkeyttä ja tuoda vinkkejä siihen, millaisia asioita he voisivat yhdessä tehdä.

Perheille toimitettava kassi sisältää esimerkiksi leivontatarvikkeita ja leivontaan liittyviä vinkkejä, samoin kuin muita, pilaantumattomia ruokatarvikkeita.

Kaikki työvaiheet on suunniteltu yhteisesti siten, että kontaktien määrä niin perheisiin kuin tavaroihinkin on minimoitu koko prosessin ajan. -Jos joku haluaa lahjoittaa lapsiperheille kassin, niiden mallisisältöön voi tutustua K-Citymarketin kahvilan edessä, johtava sosiaalityöntekijä Hartikainen toteaa. -Esimerkkikassien luota lahjoittaja löytää lipukkeen, jonka hän vie mukanaan kassalle maksamista varten. Siun sote toimittaa valmiiksi pakatut kassit perheille kotioven taakse.

Hartikainen toivoo, että lieksalaisten, paikallisen yrittäjän, vapaaehtoisjärjestön, Siun soten ja kaupungin yhteisponnistus toisi paikallisille perheille iloa aikana, johon liittyy paljon epävarmuutta ja huoltakin tulevasta.

 

Lisätietoja:

Siun sote / Sonja Hartikainen

Pohjoisen alueen lapsiperhepalveluiden johtava sosiaalityöntekijä

p. 013 330 5401

 

 

Kotoilukassikampanjaa olivat lanseeraamassa (oik.) K-Citymarket kauppias Maarit Nuutinen, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pielisjärven yhdistys ry:stä puheenjohtaja Tiina Muikku, Siun soten Pohjoisen alueen lapsiperhepalveluiden johtava sosiaalityöntekijä Sonja Hartikainen, toimintaterapeutti Tuija Klingberg Siun soten kuntoutuspalveluista, MLL:n Pielisjärven yhdistys ry:n vapaaehtoistyöntekijä Katja Kalkasmaa sekä Lieksan kaupungin hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen.