Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Lieksan uusi sote-keskus valtatie 73 varteen

Lieksan uusi sote-keskus valtatie 73 varteen

Lieksan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 21.9.2020 sijoittaa uuden sote-keskuksen Lieksan keskustaan, entisen linja-autoaseman alueelle. Hanketta koskeva suunnittelu sekä mahdollisesti tarvittavan kaavamuutoksen suunnittelu aloitetaan, mikäli Lieksan kaupunginvaltuusto tekee myönteisen päätöksen uuden sote-keskuksen rakentamisesta. Kaupunginvaltuusto käsittelee sote-kiinteistön rakentamista seuraavassa kokouksessaan 28.9.2020.

 

Lieksan kaupungin maankäyttö on selvittänyt sote-keskuksen mahdollisia sijaintipaikkoja ja eri sijaintivaihtoehtojen ominaisuuksia Lieksan keskusta-alueella. -Ensisijaisina kriteereinä tarkastelussa olivat hyvä tavoitettavuus ja liikennöintiolosuhteet mukaan lukien joukkoliikenne sekä alueen muut yleiset toteuttamis- ja rakentamismahdollisuudet, kertoo Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

 

Sote-keskuksen mahdolliseksi sijoituspaikaksi haarukoitiin yhteensä seitsemän eri aluetta, joiden toteuttamismahdollisuuksista käytiin keskustelua myös kaupunginhallituksessa. Sopivimmiksi sijainneiksi eri kriteereitä ja edellytyksiä punniten todettiin ydinkeskustan puolella entisen linja-autoaseman aluekokonaisuus Karjalantien (vt 73) varrella sekä Lieksanjoen eteläpuolella vanhan kaupungintalon alue.

 

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen summaa, että entisen linja-autoaseman aluekokonaisuus todettiin saavutettavuudeltaan toteuttamiskelpoisimmaksi. -Aluekokonaisuus on myös nopeammin käyttöön otettavissa entisen kaupungintalon alueeseen verrattuna.

 

Siun soten palvelutuotantosuunnitelmassa on määritelty Lieksan kaupunkiin ns. laajan palvelun sosiaali- ja terveysasema. Siun sote ja Lieksan kaupunki ovat neuvotelleet sote-kiinteistöihin liittyvästä kokonaistilaratkaisusta. Siun soten ja kaupungin välisissä keskusteluissa on tarkentunut, että rakennettavan, uuden sote-keskuksen osalta tavoitellaan suuruusluokkaa, joka on noin puolet nykyisen terveyskeskuskiinteistön koosta.

 

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001