Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Lieksan uusi sote-keskus edennyt investorin valintaan

Lieksan uusi sote-keskus edennyt investorin valintaan

Kiinteistökehittäjäksi esitetään FinCap Kiinteistökehitys Oy:tä

Lieksan Kiinteistöt Oy on kilpailuttanut Lieksan uuden sote-keskuksen kiinteistökehittäjän. Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kertoo, että kilpailutuksessa pyydettiin tarjousta sote-keskuksen vuokranantajan tai hänen hankkimansa rahoittajan taseeseen rakennettavasta sote-keskuksen vuokrauksesta. Tarjouspyyntöön tuli kolme tarjousta, joista kokonaistaloudellisimman tarjouksen teki FinCap Kiinteistökehitys Oy.

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi helmikuussa 2022 poikkeusluvan uuden sosiaali- ja terveyskeskuskeskuksen rakentamiseen Lieksaan. Lieksan kaupunkikonserni on vienyt hanketta eteenpäin hankesuunnitelman mukaan.

-Hanke on edennyt suunnitellun aikataulun mukaan, ja toiveissa on päästä rakentamaan uutta sote-keskusta kesällä, kaupunginjohtaja sanoo.

Lieksan kaupunki välivuokraa tilat kiinteistökehittäjältä Siun soten hyvinvointialueelle. Vuokra-aika rakennukselle on 20 vuotta. FinCap Kiinteistökehitys Oy:n tarjouksen hinta tarjouksessa oli 36.500 euroa kuukaudessa, joka alittaa sosiaali- ja terveysministeriölle esitetyn kuukausikustannuksen. Hankkeen sisältö ja toteuttamistapa vastaavat ministeriölle toimitettuja hakemusasiakirjoja.

Hankkeen toteuttamiseen liittyviä vuokrasopimuksia on valmisteltu Lieksan kaupunkikonsernin, FinCap Kiinteistökehitys Oy:n ja Siun soten kanssa. Hankintaan liittyvät sopimusluonnokset ovat hyväksyttävissä osapuolten välillä. Siun sote sitoutuu esisopimuksessa 10 vuoden määräaikaiseen sopimukseen, koska hyvinvointialueiden lainanottovaltuuden enimmäismäärä ei mahdollista tässä vaiheessa pidemmän määräaikaisen vuokrasopimuksen tekemistä.

Lieksan Kiinteistöt Oy:n hallitus on käsitellyt asian kokouksessaan 25.1.2023 ja Lieksan kaupunginhallituksen käsittelyssä asia on maanantaina 20.2.2023. Lopullisen hankintapäätöksen asiassa tekee Lieksan kaupunginvaltuusto.

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001 / jarkko.maattanen@lieksa.fi

Havainnekuva Lieksan tulevasta sote-keskuksesta. Kuva: Arcadia Oy arkkitehtitoimisto