Navigation Menu

Asset Publisher

angle-left Lieksan uuden puukoulun CLT-toimittajaksi paikallinen Binderholz Nordic Oy

Lieksan uuden puukoulun CLT-toimittajaksi paikallinen Binderholz Nordic Oy

Lieksan uuden puukoulun CLT-toimittajaksi (Cross Laminated Timber) on valittu paikallinen Binderholz Nordic Oy. Yhtiö toimittaa CLT-elementit pääurakoitsijana toimivalle Kesälahden Rakennus Oy:lle.

 

Binderholz Nordic Oy:n operatiivinen johtaja Juha Kohonen taustoittaa, että heidät valittiin toimittajaksi normaalisti kilpailutuksen kautta. -Valintamme koulukampuksen CLT-toimittajaksi osoitti, että koko konsernin tuotteet niin Suomessa kuin Itävallassa ovat hintakilpailukykyisiä.

 

Kohonen kertoo, että Lieksan koulukampus on heidän ensimmäinen, Suomeen toimitettava julkinen referenssikohde. -Ensimmäisen referenssikohteen toimittaminen nimenomaan Lieksaan, jossa tehtaamme sijaitsee, on erittäin hieno asia.

 

Pohjoismaista Ruotsissa ja Norjassa CLT-rakentaminen on huomattavasti Suomea yleisempää ja näissä maissa Binderholz on merkittävä CLT-toimittaja. -Uskomme yhtiössä, että Suomessakin päästään CLT-rakentamisessa naapurimaiden tasolle, mikä entisestään kasvattaa yhtiön painoarvoa Suomessa monipuolisena toimijana, Kohonen sanoo.

 

Binderholz Nordic Oy:n Lieksan tehdasalueella on jo useampi CLT-elementeistä rakennettu kohde. -Toimistorakennus, henkilökunnan asuinrakennus, tämän vuoden alussa avattu uusi sahahalli sekä nyt rakennettava koulu muodostavat yhtiöllemme täysin ainutlaatuisen referenssikokonaisuuden Suomessa, Kohonen toteaa. -Olemme jatkossakin aktiivisesti tarjoamassa tuotteitamme ja osaamista suomalaisiin CLT-kohteisiin hyödyntäen Bindeholzin globaalia markkinaosaamista.

 

Binderholz Nordic Oy:n valikoitumisella Lieksan koulurakennuksen CLT-toimittajaksi on myös tärkeä aluetaloudellinen vaikutus.

 

-Lieksan kaupungin kannalta Binderholzin valinta CLT-toimittajaksi on erinomainen asia, kiittelee Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. –Binderholzilla on kansainvälisesti julkisia referenssikohteita, ja tällä yhteistyöllä heille rakentuu ensimmäinen julkinen referenssikohde nimenomaan Lieksaan, yhtiön suomalaiselle kotipaikkakunnalle.

 

Uuden koulukampuksen uskotaan tuovan Lieksaan useita vierailijoita. -CLT-rakenteinen koulu kiinnostaa vähintään kansallisella tasolla mm. yritysvieraita ja opintomatkailijoita, mikä on jo nyt nähtävissä, painottaa kaupunginjohtaja Määttänen. -Koulu tulee toimimaan yhtenä tärkeänä tekijänä Lieksan positiivista mielikuvaa vahvistettaessa.

 

Binderholz Nordic Oy:n operatiivinen johtaja Kohonen ja Lieksan kaupunginjohtaja Määttänen uskovat, että lieksalaisten koululaisten on hyvä opiskella kunnolla rakennetussa, terveellisessä puukoulussa. -Uusi koulukampus eri koulutusasteineen tulee varmasti olemaan opiskelijoiden kannalta ainutlaatuinen ympäristö monellakin tapaa.

 

Koulukampuksen rakennuttajana toimii Lieksan Kiinteistöt Oy. CLT valikoitui puukoulun materiaaliksi erityisesti rakentamisen nopeuden, kustannustehokkuuden ja rakennuksen sisäilman laadun ansiosta. Uuden koulukampuksen on tavoite olla valmis vuoden 2020 loppuun mennessä.

 

 

Lisätietoja:

 

Juha Kohonen, operatiivinen johtaja, Binderholz Nordic Oy

p. 040 190 5766

 

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, Lieksan kaupunki

p. 040 104 4001