Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Lieksan kouluissa vietetään toiveruokaviikkoa ennen syyslomaa

Lieksan kouluissa vietetään toiveruokaviikkoa ennen syyslomaa

Tämän vuotisen toiveruokaviikon ajankohtana on viikko 41, (5.10-9.10.2020) eli syyslomaa edeltävällä viikolla. Tällä kertaa toiveruokaviikon ovat kasanneet Jamalin koulun oppilaat. Edelliset toiveruoat olivat Moisionkadun yläkoulun oppilaiden parhaita, ja seuraavalla kerralla toiveita esittävät Rantalan koulun oppilaat.

Esitettyjen toiveiden perusteella viikon listalle nousivat uunimakkara, kananugetit, jälleen kerran pinaattiohukaiset ja kermaperunat sekä tortillat ja jauhelihakastike. Yhtenä toivomuksena oli esitetty myös lohta, ja tähän toiveeseen vastataan kermaviilikastikkeen kera tarjottavalla lohipihvillä.

Toiveissa oli esitetty myös sellaisia ruokia, mitä ei voida kouluruokailussa toteuttaa, joko hankalan tai tilaa vaativan toteutuksen tai annettujen ravintosuositusten vuoksi. Hampurilaisten ja pizzojen tarvittavaan määrään ruokatuotannon uunit eivät riitä, ja ranskalaisten perunoiden rapeus puolestaan häviää ruokien kuljetuksen aikana.

Laadun mahdollisesti kärsiessä, on ruokahuoltopäällikkö Mervi Liitenin mukaan järkevää jättää kyseisten ruokien valmistaminen paikallisten ravintoloiden tehtäväksi. -Mehut ja limpparit puolestaan ovat vapaa-ajan herkutteluun kuuluvia, kuten myös jäätelöt, munkit ja täytekakut. Sokeripitoisuutensa vuoksi niitä ei kouluruokailun yhteydessä voida tarjota, Liiten kertoo. Kouluvuoden vuoden lopun kunniaksi kuitenkin tarjotaan perinteiset jäätelöt. -Kyllä lukuvuoden aikana tehtyä työtä yhdellä jäätelöllä passaa juhlistaa!

 

Lisätietoja:

Mervi Liiten, ruokahuoltopäällikkö, p. 040 1044 015