Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Lieksan kohtaamispaikka on valittu yhdeksi tämän vuoden perhekeskustunnustuksen saajista

Lieksan kohtaamispaikka on valittu yhdeksi tämän vuoden perhekeskustunnustuksen saajista

Perhekeskuksen maakunnallinen ohjausryhmä on myöntänyt Lieksan kohtaamispaikalle perhekeskustunnustuksen 2020 luokassa Toimintaansa tavoitteellisesti kehittävä kohtaamispaikka.

Lieksan kohtaamispaikkaa ehdotettiin tunnustuksen saajaksi luokassa Uusi työmenetelmä tai idea, joka on käyttöönotettavissa myös muualla, lisäksi Sonja Hartikainen ja Juha Ryynänen saivat ehdotuksen tunnustuksen saajiksi luokassa Sivi-Sote-järjestö-seurakunta, jossa yhteistyötä on vähintään kahden tahon välillä. Ohjausryhmä päätti yhdistää nämä maininnat yhdeksi kokonaisuudeksi.

 

Tunnustus julkaistiin Perhekeskusseminaarissa 19.11.2020 ja perustelut tunnustuksen saamiselle olivat:

”Lieksan kohtaamispaikan tiedotukseen on otettu käyttöön Lasten Lieksa Facebook-sivut yhteistyössä Lieksan kaupungin kanssa. Sivuilla tiedotetaan kohtaamispaikan tapahtumista ja sen kautta tavoittaa perheitä varmasti paremmin kuin perinteisemmän mainonnan kautta. Sivut on helppo vanhemmille vinkata tiedoksi, kun mietitään mitä Lieksassa voi lasten kanssa tehdä. Sivujen kautta on voinut myös vinkata jaettavaksi ennaltaehkäisevää tietoa esim. webinaareja, jotka hyödyttävät kaikkia lapsiperheitä. Tällainen viestintä on nykypäivää ja siinä on mielestäni tulevaisuudessa paljonmahdollisuuksia ennaltaehkäisevän työn näkökulmasta.”

 

”Tämä perhekeskuksen kohtaamispaikan koordinaattoripari (sote ja kunta) tekee työtä suurella sydämellä. Ammattitaidon ohessa heistä paistaa aito ihmisen kohtaamisen taito. Heidän aktiivisuudestaan perhekeskustoimijoina on tullut positiivista palautetta pääkaupunkia myöten. Homma kuin homma, kyllä onnistuu -yhteistyössä. He ovat esimerkiksi iloisella asenteella osanneet aktivoida alueellaan muita ammattilaisia osallistumaan koulutuskokonaisuuteen, mikä hyödyttää ammattilaisia työssään ja täten perhekeskustyön keskiössä olevaa kohderyhmää eli perhettä.”

 

Lieksassa katsotaan yleisesti perhekeskusverkostotyön toimivan esimerkillisesti, mistä esimerkkeinä toimivat soten ja kunnan välinen yhteistyö, mikä näkyy muun muassa aktiivisena toimintana kohtaamispaikalla.

Sonja Hartikainen ja Juha Ryynänen iloitsevat jo toisena vuotena peräkkäin saadusta tunnustuksesta: -Nämä tuovat luottamusta siihen, että toiminta ja yhteistyö kantaa hedelmää ja on ollut onnistunutta! Perhetyössä vaaditaan jatkuvaa uusiutumista ja perheiden erilaisten tarpeiden huomioimista.

Lieksan kohtaamispaikan toiminnasta tiedottamista on laajennettu yhteistyössä Siun soten ja kaupungin kanssa Lasten Lieksa -Facebook-sivulle ja tämä viestintäkanava on saanut erittäin positiivisen vastaanoton asiakkailta. -Yhteistyö tiedottamisessa on ollut hyvin joustavaa ja sujuvaa, ja se toivottavasti näkyy myös asiakkaille. Työtä tehdään sydämellä ja siksi siitä saatu tunnustus ja asiakkailta saatu palaute tuntuu erityisen hienolta, kertoo toiminnasta puolestaan sosiaaliohjaaja Anne Kärki. Kärki on pääasiassa vastannut Lasten Lieksan -sivun ylläpidosta yhdessä kaupungin palveluneuvoja Ira Hiltusen kanssa.

 

Lieksan kohtaamispaikka kehittää toimintaansa edelleen, ja tavoitteena on, että myös eri sukupolvien välisiä kohtaamisia lisätään, ja yhteistyötä tehdään myös Lieksan vanhusneuvoston kanssa. Yhteisiä tapaamisia järjestetään keväällä, mikäli koronaepidemian tilanne sen mahdollistaa.

 

Kohtaamispaikan toiminnasta voi antaa palautetta ja esittää toiveita vastaamalla asiakaskyselyyn, joka on avoimena 30.11. saakka osoitteessa: https://webropol.com/s/kohtaamispaikka2020 .

 

Lieksan kohtaamispaikka on toimii osoitteessa Siltakatu 1. Toiminnassa Siun soten sekä Lieksan kaupungin lisäksi on mukana Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pielisjärven yhdistys ry.

 

"Sonja Hartikainen, Juha Ryynänen, Anne Kärki ja Ira Hiltunen"

Kuvassa Sonja Hartikainen, Juha Ryynänen, Anne Kärki ja Ira Hiltunen.

 

 

 

Lisätietoja:

Sonja Hartikainen, p.013 330 5401

johtava sosiaalityöntekijä/ennaltaehkäisevät lapsiperhepalvelut Siun sote / pohjoinen alue

 

Anne Kärki, p. 013 330 5432

sosiaaliohjaaja, lapsiperhepalvelut Siun sote / pohjoinen alue

 

Juha Ryynänen, p. 040 1044 160

perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen vastuuhenkilö, Lieksan kaupunki