Navigation Menu

Asset Publisher

angle-left Lieksan Kehitys Oy LieKen toimitusjohtajaksi kuhmolainen Heikki Rusanen

Lieksan Kehitys Oy LieKen toimitusjohtajaksi kuhmolainen Heikki Rusanen

Lieksan Kehitys Oy Lieken toimitusjohtajaksi on valittu KTM Heikki Rusanen. Kuhmolainen Rusanen aloittaa LieKen toimitusjohtajana 1.9.2019.

 

Lieksan Kehitys Oy LieKen hallituksen puheenjohtaja Jari Kaltiainen taustoittaa, että toimitusjohtajahakuun tuli useita potentiaalisia ehdokkaita. -LieKen hallituksen perustama työryhmä haastatteli neljää henkilöä, ja työryhmä esitti yhtiön hallitukselle yksimielisesti Rusasen valintaa.

 

Heikki Rusanen työskentelee parhaillaan Kainuun Etu Oy:ssä projektipäällikkönä Ideasta bisnekseksi -hankkeessa, jossa painopisteenä ovat mm. innovaatioiden kaupallistaminen ja maakunnallisen kasvurahaston perustamiseen liittyvät tehtävät. Rusanen on ollut kehitysyhtiö Kainuun Etu Oy:n palveluksessa eri tehtävistä vuodesta 2015.

 

-Rusasen työkokemus vastaavantyyppisestä kehitysyhtiöstä, samoin kuin kokemus toimitusjohtajan ja yrittäjän tehtävistä olivat selkeitä vahvuuksia Lieksan Kehitys Oy:n toimitusjohtajan valinnassa, hallituksen puheenjohtaja Kaltiainen kertoo.

 

Heikki Rusanen ottaa uuden pestin vastaan innokkaana. -Lieksassa on tehty paljon hyvää työtä yritystoiminnan edistämiseksi, ja Lieksan nykyinen strategia on yksi yritysmyönteisimmistä, jonka olen urani aikana kohdannut.

 

Rusanen sanoo, että hänen mielestään kehitysyhtiön resurssit ovat hyvällä tasolla. -Sekä taloudelliset että henkilöresurssit yhdessä kaupunkikonsernin kanssa mahdollistavat asioiden eteenpäin viemisen, Rusanen toteaa.

 

LieKen toimitusjohtaja tulee osaksi Lieksan kaupungin johtoryhmää, johon kuuluvat kaupunginjohtajan lisäksi hallintojohtaja, hyvinvointijohtaja, elinvoimajohtaja ja Lieksan Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja. -Rusanen täydentää loistavasti muun johtoryhmän osaamista, ja toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi kehittämään Lieksan elinkeinoelämää edelleen, kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen toivottaa.

 

-Lieksassa on selkeästi positiivinen tekemisen meininki sekä kaupunkikonsernin sisällä että eri sidosryhmiin päin, summaa toimitusjohtajaksi valittu Rusanen. -On mukava päästä osaksi kehittämisorientoitunutta tiimiä.

 

Lieksan Kehitys Oy LieKen väliaikaisena toimitusjohtajana toiminut Susanna Saastamoinen siirtyy perehdytysjakson jälkeen 1.11. takaisin elinvoimajohtajan virkaan, josta hän on ollut virkavapaalla vuodenvaihteesta lähtien toimitusjohtajan tehtävän hoidon takia.

 

Lisätietoja:

Jari Kaltiainen, hallituksen puheenjohtaja, p. 050 566 2200

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 04010 44001

Heikki Rusanen, toimitusjohtaja, p. 044 976 3836