Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Lieksan kaupunkikonsernin hankintaillassa aukaistiin vuoden 2020 hankinnat ja hankintojen periaatteita

Lieksan kaupunkikonsernin hankintaillassa aukaistiin vuoden 2020 hankinnat ja hankintojen periaatteita

Lieksan kaupunkikonserni järjesti yrittäjille suunnatun hankintaillan keskiviikkoiltana 29.1.2020 Lieksassa. Paikalla oli noin 20 yrittäjää.

Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kävi omassa puheenvuorossaan läpi kaupungin hankintaohjeita ja hankintarajoja. -Olemme aiempaa enemmän käyttäneet markkinavuoropuhelua ja markkinakartoitusta hankintojen kilpailutusprosessissa, ja niistä on saatu hyviä kokemuksia. -Suosituksena on käyttää niitä jatkossa kaikissa soveltuvissa hankinnoissa, ja toivomme, että yritykset osallistuvat tilaisuuksiin aktiivisesti.

Sekä kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen että hankintojen kehittämispäällikkö Päivi Halonen Pohjois-Karjalan hankintatoimesta kävivät läpi esityksissään paikallisuuden huomioimista hankinnoissa. -Meille tulee paikallisilta yrityksiltä aina aika ajoin kysymyksiä siitä, voidaanko hankintakriteereissä huomioida paikallisia yrityksiä ja siten vahvistaa aluetalouttakin, kaupunginjohtaja valotti keskustelun taustaa.

Halonen Pohjois-Karjalan hankintatoimesta taustoitti, että kaikkia hankintoja sitoo neljä periaatetta, joita ei voida sivuuttaa paikallisestikaan. -Hankinnat täytyy toteuttaa syrjimättömyys-, avoimuus-, yhdenvertaisuus- ja suhteellisuusperiaatteen mukaisesti. -Paikallisuutta voidaan tukea toki, mutta niihin on löydyttävä selkeät perusteet, Halonen kertoi. -Esimerkiksi huollon vasteaika, tietyissä hankinnoissa kilometrirajat ja elintarvikkeiden tuoreus ovat konkreettisia, sallittuja keinoja paikallisuuden tukemiseksi. Hankinnassa ei itsessään voi olla periaatteena, että hankinta tehdään tietyn kunnan alueelta.

Hankinta-asiamies Lasse Immonen on yrittäjien apuna hankintoihin liittyen. Hankintaillassa Immonen esitteli hankintailmoitus- ja pienhankintaportaalien toimintaa yrittäjien näkökulmasta sekä antoi käytännön vinkkejä tarjouspyyntöihin vastaamiseen.

Hankintaillassa avattiin Lieksan kaupunkikonsernin vuodelle 2020 suunnitellut investoinnit. -Hankintojen yhteenlaskettu arvo on noin 10 miljoonaa euroa pelkästään tälle vuodelle, ja meille on tärkeää, että käymme vahvistettuja hankintoja avoimesti aikatauluineen läpi yrittäjätilaisuudessa, Lieksan kaupunginjohtaja Määttänen sanoo. Mukana tilaisuudessa olivat Lieksan Kiinteistöt Oy, Lieksan kuntatekniikka- ja vesihuoltoliikelaitos, maankäyttö, ruokahuolto, liikuntatoimi sekä koulu- ja kimppakyytikuljetukset.

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001