Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Lieksan kaupunki keskeyttää yhteistyön venäläisten Segezan ja Mujejärven piirien kanssa

Lieksan kaupunki keskeyttää yhteistyön venäläisten Segezan ja Mujejärven piirien kanssa

Lieksan kaupunki noudattaa Kuntaliiton suositusta ja keskeyttää toistaiseksi yhteistyön venäläisten ystävyys- ja yhteistyökuntien kanssa. Lieksan kaupunginhallitus saa asian käsiteltäväkseen maanantaina 7.3.2022.

Lieksan kaupungilla on yhdessä Nurmeksen kaupungin kanssa vuonna 1989 solmittu ystävyyskaupunkisopimus Segezan piirin kanssa ja Mujejärven piirin kanssa vuonna 2013 tehty sopimus ystävyyssuhteiden solmimisesta sekä ystävyyden ja yhteistyön vahvistamisesta. Sopimusten tavoitteena on ollut edistää molempien valtioiden puolella sijaitsevien alueiden kehittymistä ja rauhantyötä. Sopimuksiin liittyvää toiminta on ollut viime vuosina melko vähäistä.

-Nykyisessä tilanteessa Lieksan kaupunki ei voi jatkaa tai edistää ystävyyskaupunkitoimintaa tai ystävyystoimintaa Venäjän Karjalassa sijaitsevien alueiden kanssa. Ystävyyskaupunki ja ystävyystoiminta on keskeytettävä ja pidättäydyttävä toistaiseksi uusien hankkeiden ja toimintojen aloittamisesta venäläisten osapuolten kanssa, Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen taustoittaa asiaa.

Venäjän hyökkääminen Ukrainaan, sotatilanne ja aseellisen voiman käyttö ovat synnyttämässä Ukrainaan humanitäärisen kriisin. Suomen valtio on tuominnut jyrkästi Venäjän toimenpiteet ja sodankäynnin sekä vaatinut sotatoimenpiteiden pikaista lopettamista.

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

jarkko.maattanen@lieksa.fi / 040 1044 001