Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Lieksan kaupunki juhlistaa 50-vuotista taivaltaan tapahtumilla ympäri vuoden

Lieksan kaupunki juhlistaa 50-vuotista taivaltaan tapahtumilla ympäri vuoden

Lieksan kauppalan ja Pielisjärven kunnan yhdistymisestä Lieksan kaupungiksi tuli kuluneeksi 50 vuotta 1.1.2023. Kaupungin juhlavuosi aloitettiin koko kansan uudenvuodenjuhlilla ja juhlintaa jatketaan pitkin vuotta. -Juhlavuoden tapahtumien tavoitteena on tarjota vaihtoehtoja juhlintaan mahdollisimman monelle kaupunkilaiselle, joista jokainen voi valita itselleen sopivimman tavan juhlistaa 50-vuotiasta kaupunkiamme, kertoo Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen.

Kaupungin järjestämät päätapahtumat ovat mökkiläistapahtuma 1.7., Vaskiviikon päätöskonsertti 28.7. sekä Itsenäisyyspäivän vastaanotto 6.12. Kaupungin järjestämät tapahtumat ovat kaikille avoimia ilmaistapahtumia. 50-vuotisjuhlien jatkoksi kaupunki pääsee isännöimään vuoden 2024 alussa Pohjois-Karjalan maakuntajuhlia, jotka pidetään Lieksassa.  

Kaupungin päätapahtumien lisäksi kaupunkikonsernin yksiköt ja vaikuttamistoimielimet järjestävät omia tapahtumiaan juhlavuoteen liittyen. Juhlavuoden ohjelmistossa tulee olemaan kaupunkikonsernin järjestämänä muun muassa varhaiskasvatuksen lumiukkohaaste, perusopetuksen ja lukion järjestämä kodin ja koulun yhteinen juhlapäivä sekä Evan ja Paavon päivä Paaterissa. Lisäksi Lieksan Kehitys Oy LieKe järjestää tapahtuman Yrittäjän päivänä ja Lieksan Kiinteistöt Oy asukastapahtuman alkusyksyllä. Tapahtumien järjestäjät tekevät myös yhteistyötä, kuten musiikkiopisto ja vanhusneuvosto, jotka vievät juhlavuoden aikana konsertteja lieksalaisiin hoivakoteihin.

Juhlavuosi näkyy myös muissa kuin Lieksan kaupungin järjestämissä tapahtumissa. Lieksa 50 -vuoden kunniaksi kaupunki on järjestänyt ylimääräisen avustushaun juhlavuoden aikana järjestettäville tapahtumille, jonka haku on avoinna 13.2. saakka. Lisäksi kaupungin vuosittaista avustusta saavien tahojen yhteismarkkinoinnissa käytetään kuluvana vuonna Lieksa 50 -juhlalogoa.

Lieksan kaupungin tuore juhlavuoden koordinaattori Virpi Siivola uskoo, että juhlavuodesta tulee hyvä ja monipuolinen kokonaisuus. -Vuoden suunnittelu elää toki vielä, mutta jo tällä hetkellä tiedossa olevista tapahtumista voi sanoa, että juhlintaan voi osallistua jokainen vauvasta vaariin. Siivola rohkaisee tapahtumajärjestäjiä osallistumaan innokkaasti juhlavuoteen ja ideoimaan uusiakin tapahtumia, -Tehdään useita, omannäköisiä ja juhlamieltä nostattavia tapahtumia.

 

Juhlavuoden tapahtumia voi seurata Pohjois-Karjalan tapahtumakalenterista, ajankohtaisosiosta Lieksa 50.

 

Lisätietoja:

Virpi Siivola, Lieksa 50 -juhlavuoden koordinaattori

virpi.siivola@lieksa.fi / p. 050 512 6951

 

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja

susanna.saastamoinen@lieksa.fi / p. 040 1044 009