Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Lieksan kaupungin ruokahuollon leipävalikoima laajenee

Lieksan kaupungin ruokahuollon leipävalikoima laajenee

Uusina tuotteina luomueväs ja aurinkoleipä

 

Lieksan kaupungin ruokahuollon Tuore leipä ja leipomotuotteet -kilpailutus on saatu päätökseen ja sopimukset tehtyä. Kilpailutusaikataulu sattui raaka-aineiden saatavuuden näkökulmasta epävarmaan aikaan, mikä on vaikuttanut tarjousten määrään. Sopimus on voimassa 30.4.2024 asti, jonka jälkeen voidaan halutessa ottaa käyttöön optiokaudet ajankohdille 1.5.2024-30.4.2025 ja 1.5.2025-30.4.2026.

 

- Kaikkiin osa-alueisiin emme saaneet tarjouksia, esimerkiksi ravitsemussuositusten kuitupitoisuuksien vähimmäisvaatimusten mukaisiin tuotteisiin, joten tarkoitus on uusia kilpailutus näiltä osin. Muilta osin meidän alueemme toimijaksi valikoitui Pielispakari Oy, kertoo ruokahuoltopäällikkö Mervi Liiten.

 

- Pielispakari Oy:n luomuruisleipä, luomueväs, lisää luomutuotteiden osuutta hankinnoissamme. Luomueväs on tarjolla viidesti kuuden viikon kiertävällä listalla tuomassa vaihtelua toisen ruisleivän oheen. Lisäksi uutena tuotteena saimme aurinkoleivän, jossa on käytetty siemeniä tuomaan makua ja tekstuuria leipään. Leipä sisältää auringonkukan-, pellavan- ja kurpitsansiemeniä ja se on valmiiksi viipaloitu. Tämä siemenleipä on tarjolla kolme kertaa kuuden viikon listalla, Liiten toteaa iloisena.

 

Mervi Liiten toivoo, että nämä uudet tuotteet auttavat saamaan päivittäisen kuidun tarpeen, 25-35 g, täyteen. Yksi viipale ruisleipää sisältää kuitua noin 5 g, jonka lisänä tulee tietenkin salaateista ja raasteista saatu kuitu. Kuitu auttaa vatsan toimintaan ja alentaa kolesterolia. Seuraavan kerran uudet leipävalikoimat ovat tarjolla maanantaina 22.8. ja perjantaina 26.8.

 

 

 

Lisätietoja:

Mervi Liiten, Ruokahuoltopäällikkö, Lieksan kaupunki

p. 040 1044 015, mervi.liiten@lieksa.fi

Leipävalikoima