Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Lieksa 50 vuotta -juhlavuoden ylimääräinen avustushaku tapahtumajärjestäjille

Lieksa 50 vuotta -juhlavuoden ylimääräinen avustushaku tapahtumajärjestäjille

Lieksan kaupunki järjestää Lieksa 50 vuotta -juhlavuoden kunniaksi ylimääräisen avustushaun juhlavuoden 2023 aikana Lieksan kaupungin alueella järjestettäville tapahtumille. Avustushaku on avoinna 16.1. klo 9 – 13.2. klo 9. Avustusta voivat hakea yhdistykset ja yksityiset tapahtumajärjestäjät.

Tapahtuma-avustuksen tavoitteena on edistää kaupungin juhlavuoden näkyvyyttä erilaisilla, uusilla yleisötapahtumilla ympäri vuoden. Tavoitteena on osaltaan vahvistaa kaupungin strategiassa linjattuja arvoja ja menestyksen kärkiä, samoin kuin edistää kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä. Lisäksi tarkoituksena on vahvistaa yhteistyötä sekä Lieksan brändiä.

Tapahtumien avustuksiin on varattu 30.000 euron määräraha ja avustusta myönnetään enintään kymmeneen eri tapahtumaan. Avustukset ovat vastikkeellisia ja ne on toteutettava vuoden 2023 aikana. Toimijoiden ns. säännölliset tapahtumat sekä niihin mahdollisesti suunnitellut juhlavuoden kokonaisuudet huomioidaan kaupungin vuosittaisessa toiminta-, kohde- ja talkooavustusten jaossa.

Avustettavaksi valittavissa tapahtumissa painotetaan yhteistyötä tapahtumien järjestämisessä (esim. useamman toimijan yhteiset tapahtumat). Avustuksen käsittelyyn ja avustusmäärän suuruuteen vaikuttaa myös tapahtuman kohderyhmä ja arvioitu kävijämäärä. Tapahtumien sisältöä ei rajata, mutta vaatimuksena on, että tapahtumat ovat yleisötapahtumia. Tapahtumat voivat olla yleisölle maksuttomia tai pääsymaksullisia. Pääsymaksullisissa tapahtumissa edellytetään tapahtuman järjestäjän omarahoitusta, joka tulee näkyä tapahtuman talousarviossa.

 

Tapahtuma-avustuksia haetaan sähköisesti Webropol-lomakkeella osoitteessa: https://link.webropol.com/s/lieksa50avustukset.

Avustusohje julkaistaan kaupungin internetsivuilla: www.lieksa.fi/avustukset.

Kaupunki järjestää infotilaisuuden juhlavuoden avustusten hakemisesta keskiviikkona 18.1.2023 klo 17 Kulttuurikeskuksen Simpauttaja-salissa (Pielisentie 9-11, 2. krs.).

 

 

Lisätietoja:

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja, susanna.saastamoinen@lieksa.fi / 040 1044 009

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja, arto.sihvonen@lieksa.fi / 040 1044 101