Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Lieksa 50 -juhlavuoden avustuksia kymmenelle tapahtumajärjestäjälle

Lieksa 50 -juhlavuoden avustuksia kymmenelle tapahtumajärjestäjälle

Lieksan kaupungin 50-vuotisjuhlavuoden tapahtuma-avustuksia haki yhteensä 23 tapahtumajärjestäjää monipuolisiin Lieksan alueella järjestettäviin tapahtumiin. Avustuksiin on varattu 30 000 euroa ja haettujen avustusten summa oli noin 70 000 euroa. Avustuskriteereiden mukaisesti avustuksia jaetaan enintään kymmenelle tapahtumalle.

-Avustushakemusten määrä yllätti iloisesti, kertoo Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen. -Avustuskriteereihin oli määritetty, että avustuksia myönnetään enintään kymmenelle tapahtumalle ja karsinta tapahtumista tehtiin tämän mukaisesti. Aiemmin kaupungin toiminta-, kohde- tai talkooavustusta hakeneiden tapahtumien katsottiin kuuluvan myös tänä vuonna saman avustushaun piiriin.

Tapahtuma-avustuksen tavoitteena on edistää kaupungin juhlavuoden näkyvyyttä erilaisilla yleisötapahtumilla ympäri vuoden, erityisesti uusien yleisötapahtumien kautta, taustoittaa hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen. -Myönnettävien avustusten perusteina on painotettu hakukriteerien lisäksi mm. tapahtumien alueellista kattavuutta eri puolilla Lieksaa. Huomiota kiinnitettiin myös siihen, että tapahtumatarjontaa olisi eri ikäisille ja useille eri kohderyhmille. Tapahtumilla halutaan edistää hyvinvointia ja terveyttä sekä lisätä positiivisuutta ja yhteistyötä kaupungissa. -Toivotaan, että uusista tapahtumista löytyisi jatkuvuutta myös tuleville vuosille, hyvinvointijohtaja Sihvonen jatkaa.

Myönnettävät avustukset ovat vastikkeellisia ja avustettavat tapahtumat on järjestettävä vuoden 2023 aikana.

Lieksan kaupunginhallitus käsittelee juhlavuoden tapahtuma-avustuksia maanantaina 20.2.2023. Lieksa 50 -avustushaku tapahtumajärjestäjille oli avoinna 16.1. – 13.2.2023.

 

Asia kaupunginhallituksen 20.2.2023 esityslistalla.

 

Lisätietoja:

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja

p. 040 1044 009 / susanna.saastamoinen@lieksa.fi

 

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja

p. 040 1044 101 / arto.sihvonen@lieksa.fi

Paljon ihmisiä tapahtumahallissa. Ilmapalloja ja kaksi pomppulinnaa.